Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyelerinin seçildiği 33'üncü Olağan Genel Kurul'un ardından gerçekleştirilen Ustalara Saygı Ödülleri töreninde, DEİK'in temelleri atan Ticari Diplomasinin ustaları ödüllendirildi.

DEİK İŞ DÜNYASININ LOKOMOTİFİ

DEİK 33. Olağan Genel Kurul ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "DEİK 33. Olağan Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, DEİK'in bir sivil toplum kuruluşu olmanın ötesinde, iş dünyasının lokomotifi haline geldiğine dikkati çekti. 95 kurucu kuruluşla beraber ve Türkiye'nin en büyük 100 şirketinin 63'ünün, en büyük 44 uluslararası müteahhitlik şirketinin 33'ünün, en büyük 70 ihracatçı şirketten 23'ünün DEİK üyesi olmasının bunun bir işaret olduğunu ifade eden Pekcan, "DEİK'in yakaladığı ivmeyi devam ettirerek, başarı çıtasını çok daha yüksek seviyelere çıkaracağına inanıyorum. DEİK'in mevcut yapısı ve devlet kurumları ile olan yakın çalışma kültürü ile kamu-özel sektör ortaklığının dünyadaki en güzel örneklerinden birini sergiliyor" dedi.

ZORLUKLARA RAĞMEN İŞİN ÜSTESİNDEN GELELİM

DEİK Başkanı Nail Olpakise yaptığı konuşmada, "Bir usta, tecrübesiyle etrafına güç verirken beslediği umutla güven verir. Konuşmasıyla zihin kapılarımızda ufuklar açılır. Düştüğümüzde elimizden tutar ve kaldırır. Süreci en etkili ve doğru şekilde yönetir, zorluklara rağmen yaptığı işin üstesinden gelir. Üstesinden gelebildiği için ustadır. Bugün, Genel Kurulumuz ve ustalarımızın ortaya koyduğu eser olan DEİK'imizin küresel yolculuğunda ilk imzaları atanları, DEİK'in alt yapısını oluşturan, çalışmalarıyla kurumumuza değer katan ustalarımızı onurlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ustalarımız bizim için bir değer. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Ustalara Saygı Ödüllerimiz geleneksel olarak devam edecek ve her yıl Ticari Diplomasinin ustalarını onurlandıracağız" dedi.

4 ANA HEDEF

DEİK'in yeni çalışma dönemindeki hedeflerinden bahseden Olpak, "Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda, "etkin lobicilik" faaliyetleri yürüteceğiz. Bu noktada önceliğimiz ABD ve AB ülkeleri olacak. "Ticari Diplomasi" hedeflerimize ulaşmak için maddi ve manevi bütün enstrümanlarımızı, tüm gücümüzü sonuna kadar kullanacağız. Liderlerimizin belirlediği ticaret hedeflerimizi yakalamak ikinci önceliğimiz olacak. Nasıl ABD ile 100 milyar dolar, yüzde 50-50 dengeli ikili ticaret hedefimiz var ve bunun iş dünyası adına gereğini yapmak bize düşüyorsa, benzer şekilde 100 milyar dolar hedefimiz Rusya ile de var. ABD ile hedefimiz için sektörler bazında çalışarak hazırlıklarımızı yaptık. Liderlerimizin atacakları adımları bekliyoruz. Üçüncü hedefimiz ise, ticari diplomasiyi anlatmak için Anadolu'yu karış karış dolaşacağız. Kurucu Kuruluşlarımızın da desteğini alarak hedefimiz, daha fazla firmamızı yurt dışına açmak ve Ticari Diplomasi çalışmalarımızın içine katmak. Ayrıca, Diasporamızın geleceği ve ülkemizin menfaatleri için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu da yeni dönemdeki dördüncü hedefimiz olacak" dedi.

ÇİLEK DE YÖNETİMDE

CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor

96 Kurucu Kuruluş ve Kurumsal Üyeye sahip DEİK'in 33'üncü Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde, 4 yıllık yeni dönemde görev yapacak 35 Yönetim Kurulu Üyesi ve 5 Denetim Kurulu Üyeleri seçildi. 4 ana Kurucu Kuruluşunu temsil eden Başkanların, daimi Başkan Yardımcıları olarak görev yaptığı DEİK Yönetim Kurulu'nun diğer üyelerini, kurucu kuruluş ve kurumsal üyeleri temsilen 9 üye, İş Konseyi Başkanlarından 11 üye, DEİK üyesi 10 üye ve Yönetim Kurulu Başkanı ile birlikte toplamda 35 asil Yönetim Kurulu Üyesi oluşturuyor.

146 İş Konseyi ile dünyanın dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren DEİK'in yeni dönemde görev alan Yönetim Kurulu üyeleri arasında Çilke Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek de yer aldı.