BEBKA TEKNİK DESTEK VERECEK
MÜSİAD Akademi tarafından 2019-2020 BEBKA Teknik Destek teklif çağrısına yapılan başvuru sonucunda 'Sektöre Yönelik E-Ticaret Eğitimi' konulu proje hibe almaya hak kazanmıştır.
E-Ticarete yönelik yapılacak olan 3 ayaklı eğitimin birinci basamağının sözleşmesi MÜSİAD ve BEBKA arasında MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel ve MÜSİAD Akademi yönetim ekibinin ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim'in katılımı ile gerçekleştirildi. Proje kapsamında 25 MÜSİAD üyesi işletmeye 60 saatlik profesyonel E-Ticaret eğitimi verilecek.
Proje ile ilgili MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngelşu açıklamayı yaptı: "2023 İhracat Strateji Belgesi'nde, ülkemizin küresel rekabet düzeyinin geliştirilmesi, sektörel işbirliği bağlamında "ihracatın katma değerinin arttırılması "ihracatçıların kamu-özel sektör ve STK'lar ile ilişkilerinin güçlendirilmesi" amacı ile MÜSİAD Akademiyi kurduk. Kurduğumuz MÜSİAD Akademi bünyesinde sektörün ihtiyacına dönük eğitimleri belirledik. Artık bünyemizde sanayici ve işadamlarına dönükakredite olmuş profesyonel anlamda eğitimler verilecektir. Bu bağlamda Projemiz kapsamında çatı kuruluş MÜSİAD altında derneğimize üye olan işletmelereprofesyonel anlamda e-ticaret eğitimi verilecektir. Bu Eğitim işbirliği ihracat katma değeri açısından oldukça değerlidir"
ULUSLARARASI ALANDA YÜKSEK REKABET GÜCÜ
'Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planında Bölge vizyonuna ulaşmak için belirlenen üç temek eksenden ilki 'Uluslararası Alanda Yüksek Rekabet Gücüdür'. İnegöl ciddi anlamda mobilya, tekstil ve tarım üretim merkezidir. Ancak orta ölçekli firmalar geleneksel satış tekniklerinin dışına çıkamamaktadır. Maalesef E-Ticaret konusunda firmaların çoğu kendisini yeterli görmezken pek çoğu da eleman yetiştirmek konusunda sıkıntı yaşadıklarını, bu alanda yetkin personel bulamadıklarını belirtmişlerdir. Dolayısı ile MÜSİAD Akademi bu başlangıç projesi ile önemli bir işe imza atacaktır.'
BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim yaptığı açıklamada; "Artık e-ticaret sektörü, Türkiye'nin hızla büyüyen, gelişen ve en dinamik sektörleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde "Dijital Türkiye 2019 E-Ticaret Raporu"na göre, önceki yıl 31,7 milyon kişi internetten alışveriş yaparken bu sayıda7,6 milyon kişilik bir artış yaşanmıştır. Bir diğer dikkat çekici husus da 4-5 yıl önce nüfusun sadece yüzde 10-15'i internetten alışveriş yaparken, bu oran şimdi yüzde 48'e ulaşmış durumdadır.İnegöl MÜSİAD bünyesinde vereceğimiz E-Ticaret eğitimi ile firmaların uluslar arası rekabette güçlenmeleri ve farkındalıkları arttırılarak bu önceliğe hizmet edilecek.Yine sağlanacak bu eğitim ile elektronik ortamda ihracat tanıtım portallarının kullanımı yaygınlaştırılmış, uluslar arası rekabet gücünü arttıracak personel eğitimi desteği verilmiş olacaktır" dedi.

Dünyada en yüksek enflasyon hangi ülkelerde? Türkiye enflasyonda kaçıncı? Dünyada en yüksek enflasyon hangi ülkelerde? Türkiye enflasyonda kaçıncı?