Kaymakam Şükrü Görücü başkanlığında Hacı Sevim Yıldız Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Mağden, şube müdürleri ile resmi ve özel okul müdürleri katıldı. Toplantıda, eğitim öğretim yılının ilk döneminin değerlendirmesi yapılarak, gündem maddeleri görüşüldü.

KENDİ ÇOCUKLARINIZ GİBİ DAVRANIN

Kaymakam Şükrü Görücü, "Çocuklar hepimizin. Biz okulları aile olarak görüyoruz. Kurumdaki huzur bozuldu mu her yere yansır. Buna dikkat etmek lazım. Öğrencilere kendi çocuklarınız gibi davranın. Öğrencilerin hatalarından bahsederken velileri utandıracak davranışlarda bulunmayın. Velileri tahrik etmekten mutlaka çekinin. Velilerle maddi ilişkiler içerisine girmeyin. Velinin okul idaresine baskı kurmasına engel olacağız. Disiplinsizlik olaylarıyla alakalı da karar verdiğinizde uygulamaya geçin ama affetmesini de bilin. Öğretmenlerle olan ilişkilerinizde bağlarınızı güçlendirin. Görev arkadaşlarınızın acı ve mutlu günlerinde yanında olun. Dedikodu yapmayın. Ara bulucu olun. Birleştirici olun. Görevinizi yaparken kimseye taviz vermeyin. İdeolojik ve siyasi guruplaşmalara kesinlikle katılmayın. Görevinizi yaparken kimseye taviz vermeyin. Hatır için hiçbir şeye imza atmayın. Doğru ve güvenilir olun." diye konuştu.

İKİNCİ DÖNEM 3 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, "Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 2 Ocak tarihi itibariyle Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladım. Benden önceki Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulunan müdürlerime eğitime yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim yılının birinci dönemini kazasız belasız bitirdik. İkinci dönem 3 Şubat'ta başlayacak. İlçemizde okul öncesinde 4838, ilkokul düzeyinde 20998, ortaokul düzeyinde 19744, lise düzeyinde ise 14.046 olmak üzere toplam 59.626 öğrencimiz bulunuyor. 2. dönemde projeye ve akademik başarıya odaklanacağız. İnegöl olarak başarı elde etmek istiyoruz. 2.dönemde idareci, öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.