155 firmanın boy gösterdiği 2021 yılının ilk fuarında, mobilyacılar yeni modellerini görücüye çıkardı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun bir şekilde ziyaret etmesi beklenen fuarın açılışı Bursa ve İnegöl protokolünün yoğun katılımıyla yapıldı.

Maske ve mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, "İnegöl'ümüzde 1027 firmamız ihracat yapma kapasitesine sahip bu çok önemli bir rakam. Mobilya ihracımız 533 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye'nin mobilya ihracatının %20'sine katkı sağlıyoruz. İnegöl'de 14 milyon 250 bin metrekare sanayi alanına sahiptir. Bu bağlamda bu şehir küçük orta işletmeler ile büyüme gösteriyor. Bu bağlamda profesyonel bir şekilde büyük işletmelere dönüşme anlamında hızlı bir ilerleme kaydediyor."

"Fuar organizasyonu mobilya sektörüne çok büyük katkı sağlıyor. Bu sürece katkı sunan siyasilerimize esnaflarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugünden itibaren dünyanın 90 değişik ülkesinden şehrimize ziyaretçiler bekliyoruz. Rezervasyonlarımız gerçekleşti. 9 Nisan Cuma gününe kadar ziyaretçilerimiz fuarımızı ziyaret edeceklerdir. Bu fuar bir fuardan fazlasını sunuyor. Sağlık birinci önceliğimiz ekonomi ikinci önceliğimiz lütfen herkes bireysel önlemlerimizi alalım" dedi.

İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi İnegöl'de İhracat Şampiyonları Belli Oldu! Mobilyada İpi SALONİ Göğüsledi

Daha sonra sırasıyla; Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve Bursa Valisi Yakup Canbolat kürsüye çıkarak İnegöl, MODEF ve İnegöl Mobilyasına ilişkin konuşmalar yaptılar. Mobilya sektörünün sorunlarının da dile getirildiği konuşmalarda, İnegöl'ün üretim gücüne vurgu yapıldı.