29 Mart Güncel Altın Fiyatları 29 Mart Güncel Altın Fiyatları
'Mobilya Başkenti' olarak nitelendirilen İnegöl'de 25 bin kişi mobilya sektöründe istihdam ediliyor. Genelde erkek mesleği olarak bilinen mobilya üretiminde artık kadınlarda yer alıyor. 25 bin çalışanı olan mobilya sanayisinde 5 bin bayan çalışanın bulunduğu tahmin ediliyor. Ahşap üretim bölümlerinde az sayıda bulunan bayan işçiler, bayanların yapabileceği işlerde çalışıyorlar.
"MOBİLYA'DA KALİTE ARTIYOR"
Yoğunlukla Ağaç İşleri Sanayi sitesinde bulunan mobilya firmalarında çalışan bayanlar, İnegöl mobilya sanayisine kalite, istikrar ve iş disiplini katıyor. Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan: Bayanların işlerine çok saygılı olduğunu kaydederek: iş disiplinine uymalarından dolayı mobilyanın kalitesinin artmasına sebep olduğuna dikkat çekti.
"BAYANLAR SANAYİ'YE İSTİKRAR KATTI"
Mobilya sanayisinde ara eleman ihtiyacının bayan işçilerle çözüldüğünü belirten Özcan Ayhan: "İnegöl Mobilya sanayisinde ara elemana ihtiyacımız oldu. Bu ara eleman ihtiyaçlarımızı bayan kardeşlerimizden karşıladık. Bayanlarımız İnegöl mobilya sanayisine renk, kalite, istikrar ve iş disiplini kattı. Mobilya sanayisinde çalışan bayanlardan biz çok memnunuz. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"BAYANLARIMIZ İŞE EL ATTI"
İnegöl mobilya sanayisinde yaklaşık 25 bin çalışanın olduğunu aktaran Ayhan: "Sanayide çalışan 25 bin kişiden yaklaşık 5 binin bayan olduğunu tahmin ediyoruz. Akşam mesai saati bittiğinde sanayide ne kadar çok bayanın olduğu görülüyor. Mobilya sanayisinde işe başlayıp para kazanan bayanlar, arkadaşlarına ve akrabalarına tavsiye ediyor. Sigortalı çalışıp ev ekonomisine katkı sağlamalarından dolayı bayanlarımız işe el attı. Buda bizim için önemli istikrar oldu" ifadelerini kullandı.
"BAYANLAR İŞLERİNE ÇOK SAYGILI"
Bayanların ağırlıklı koltuk üretiminde çalıştığını kaydeden Özcan Ayhan: Bayanların işlerine çok saygılı olduklarını belirterek: iş disiplinine çok uymalarından dolayı mobilya kalitesinin arttığını sözlerine ekledi.
.