Yazılı açıklama yapan Şahin, "İnegöl mobilya üretiminde kullanılan en önemli ham madde Sunta ve MDF temininde çok güçlükler çekildiği, alınan siparişleri malzeme temini edilememesinden dolayı fabrikaların zamanında yetiştiremediği, gecikmelerden dolayı siparişlerin iptal edildiğini biliyoruz. Ayrıca 2 ay önce 165 TL olan sunta, bugün 210 TL olmakla beraber tedarikinde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Ürün yok, malzeme pahalı; ve satış yapmak zamanında yetiştirmek ise başka bir dert. Mobilyacımız derdi bir değil, onlarca sorunla baş etmek zorunda kalmaktadır."

KALİTE DÜŞÜK FİYAT YÜKSEK

"İnegöl Mobilyasında kullanılan kumaşların tamamı neredeyse Çin'den dolar üzerinden ithal edilmektedir. Kalite konusunda ve zamanında termin meselesinde ise büyük sorunlar yaşatmaktadır. Mobilyada yoğun olarak kullanılan vida, ray gibi benzeri yardımcı ekipmanların yine aynı şekilde ithal edilerek maliyetlerini de ciddi anlamda artırmaktadır. İstanbul Mobilya Fuarı maliyetlerinin çok yüksek olduğu aşikardır. Yaklaşık metre kare başına 120 dolar gibi rakamlar ödemekte olup, ortalama bir iş insanın fuar harcaması 300 bin TL'dir."

YÖNETİCİLERİ BU İŞLERİ ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUZ

"Yukarda saydığımız İnegöl mobilyasının sorunlarını İnegöl Belediyesi ve Büyük Şehir Belediyesinin görmezden geliyor. Yerel yöneticileri bu işleri çözmeye davet ediyoruz! Yaklaşık 3 bin işletmenin tüm kaynaklarından yararlanıp o işletmelerin çöplerini bile ciddi paralar ödeterek taşımak, mobilya sanayinin çukur - çamur içinde olması akla mantıkla izah etmek mümkün değildir. İnegöl Belediyesi üreticiyi desteklemeli ham madde maliyetlerinin düşürülmesi için girişimlerde bulunmalıdır. İnegöl Mobilyacısını tekelcilere mahkum etmemelidir." diye konuştu.

Sevda Özcan Tekrar Taban'a Yüklendi Sevda Özcan Tekrar Taban'a Yüklendi