Aman Dikkat! “Ucuz altın aldım” derken sahtecilerin ağına düşmeyin Aman Dikkat! “Ucuz altın aldım” derken sahtecilerin ağına düşmeyin

İnegöl Mobilyasının gelişimi ve dünyaya tanıtılması adına emek harcayan Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, üyelerinin gelişimine de bir o kadar önem veriyor. Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışından pek çok fuar organizasyonuna düzenlediği gezilerle üyelerinin dünya trendlerini takip etmesini sağlayan Mobilyacılar Odası, İMOB 2020'de de bu geleneği sürdürdü.

21 Ocak günü başlayan fuarda Mobilyacılar Odası, 25 Ocak Cumartesi günü 1 otobüsle yaklaşık 50 oda üyesi mobilyacıyı İstanbul Fuarına götürdü. Daha önce yapılan duyurular neticesinde kayıt yaptıran üyelerin katıldığı gezide, bir gün boyunca İnegöllü mobilyacılar fuarı gezip yeni modelleri, renkleri ve trendleri görme fırsatı buldu.

ÜYELERİMİZ DÜNYAYI TAKİP ETSİN İSTİYORUZ

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, yapılan İMOB gezisi hakkında açıklamalarda bulundu. İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası olarak göreve geldikleri 2010 yılından bu yana üyelerini hem yurt içi hem yurt dışında farklı fuarlara ziyaretçi olarak götürdüklerini kaydeden Ayhan, "İMOB 2020 fuarında 30'a yakın üyemiz zaten katılımcı olarak yer aldı, stant açtılar. Burada yer almayan üyelerimiz için de Türkiye'deki yeni modelleri, yeni tasarımları görmeleri, kendilerini geliştirmeleri için bir gezi düzenledi. Aslında her yıl İstanbul Fuarına bu geziyi düzenliyoruz. İstiyoruz ki üyelerimizin ufukları açılsın, kendilerini geliştirsinler, bu fuarlarda kendilerinin de yer alabileceğini görüp ona göre hazırlansınlar, piyasada hangi renkler, modeller kullanılıyor gelip tüm detaylarıyla incelesinler. Kendileri de bir değer katarak farklı tasarımlar yapsınlar diye bu gezileri düzenliyoruz" dedi.

PİYASAYI KOKLAMAK GEREKİR

Geziye katılan mobilyacıların mutlaka kazanımlar elde ettiğini dile getiren Ayhan, "Bir otobüsle arkadaşlarımızı getirdik. Biz onların bu geziden muhakkak bir şeyler çıkardıklarını düşünüyoruz. Gezmek, görmek her zaman faydalıdır. Bu fuar dünyanın sayılı fuarlarından biri. Bugün Çin'de, Amerika'da, İtalya'da, Almanya'da yapılan fuarlardan hiçbir farkı yok. Türkiye'deki bütün firmaların, farklı illerden farklı tasarımların olduğu bir fuar. Burada katılımcı olamıyorsan en azından ziyaretçi olarak gelmenin de bu mesleği yapıyorsanız anlamı büyüktür. Arkadaşlarımız da inşallah memnun kalmıştır. Mart ayında inşallah İzmir Fuarına da bir organizasyon yapabiliriz bu anlamda. Şubat'ta da Antalya'da bir fuar var. Gerek görülürse oraya da bir gezi yapabiliriz. Piyasayı gezip görmek, koklamak gerekir" diye konuştu.

AMACIMIZ ÜYELERİMİZİN UFKUNU AÇMAK

Fuar gezilerinin başkalarının ürünlerini kopyalamak amacıyla yapılmadığının da altını çizen Ayhan, "Bizim fuarları gezmemizin amacı başkalarının yaptığı ürünleri kopyalamak, yapmak değil. Kendimizi geliştirmek, ufkumuzu açmak. Yıllardır taklit mobilya yapanların hep kaybettiğini, zarar ettiğini gördük. Herkesin kendine has tasarımlar, farklı modeller yapmalarında hem fiyat belirleme konusunda hem de tasarımı çıkarıp satmanın gururunu yaşamaları anlamında önemi büyük. Firmalarımız da günden güne kendilerini geliştiriyor. Bu fuarlar da bizlere gelişim anlamında fırsatlar sunuyor. Katılan tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum" açıklamalarında bulundu.