Saadet Partisi, mobilyacı esnafının sıkıntılarını dile getirmek için bir video hazırladı. Büyük ilgi gören videoda, hammadde temininde sıkıntı yaşayan mobilyacının bulduğu ilginç çözümü anlatılıyor.

İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, "Ülkemizde baş gösteren mobilya üretiminde hammadde temini sıkıntısı devam ediyor. Bir taraftan dolar kurunda ciddi artış yaşanırken, diğer taraftan hammadde sıkıntısını çözmek adına yapılanları yeterli bulmuyoruz. Mobilyacı malzeme sıkıntısına çözüm beklerken mülkiyeti Türk firmalarına ait toplam 41 konteynerden oluşan trenlerin, yerli üretim MDF kaplı levha yükünü Çin'e ulaştıracak olması esnafımızı üzdü. Kendi üreticimizin, mobilyacımızın köşe bucak hammadde aradığı, fahiş fiyatlarla stokçuların eline baktığı bir dönemde sırf ülkeye anlık döviz akışı sağlansın diye günü kurtarmak için yapılan bu ticareti anlayamıyoruz."

"Yine üzülerek ifade etmeliyiz ki İnegöl olarak Bursa'dan Ankara'ya her alanda etkin, yönetici ve bürokratlarımızın olduğu bir zamanda kimse tarafından konuyla ilgili somut bir tepki yükselmemektedir. Saadet Partisi olarak tekrar tekrar uyarıyoruz: Bir hammaddenin ülkemizde işleme ve işlenmiş nihai ürünü ihraç etme imkanı varken, hammaddenin doğrudan yurt dışına ihraç edilmesi yerli üretimimize yapılan en büyük ihanettir."

Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor

"Günü kurtarma maksadıyla yürüttüğünüz bu politikanın sonucunda zaten pandemi sebebiyle tüm sermayesini tüketen yerli üreticimiz, makinelerini kapatma noktasına gelecektir. İnegöl Saadet Partisi olarak mobilyacı esnafımızın sıkıntılarını dile getirmek ve daha geniş kitlelere ulaştırmak için hazırladığımız videomuz umarız yetkililerin esnafımızdan yana adım atmasına vesile olur" diye konuştu.