Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen Mobilya Zirvesi, 30 Ocak 2012"de Polat Renaissance İstanbul Hotel"de gerçekleştirildi. Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu (EFIC) ve Asya Mobilya Dernekleri Konseyi/Federasyonu (CAFA) başkanlarını ilk kez biraraya getiren Mobilya Zirvesi, dünya mobilya sektörü yüzde 4 büyürken, yüzde 20 büyüme başarısına imza atan Türkiye"nin büyük gelişimini ortaya koydu.

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Mesut Baysal"ın İnegöl mobilya sanayicilerini temsilen davet edildiği zirvede bir konuşma yapan MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, dünyanın farklı noktalarında Türk mobilya sanayicisinin yoğun girişimlerde bulunduğunu belirterek, 2011 yılında ihracatın yüzde 20 artışla 1 milyar 700 milyon dolara ulaştığını aktardı. Mobilya sektörünün iç pazarda da dinamizmini koruduğunu vurgulayan Davulcuoğlu, Türkiye"de ve yurtdışında "Türk mobilyası" stiline yoğun ilgi gösterildiğini dile getirdi. Mobilya Zirvesi"nin mobilya sektörünün yenilikçi yapısını ortaya koyduğunu aktaran Davulcuoğlu, "9 milyar dolar iç pazar hacmine ulaştığımız 2012 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz. İhracatta diğer ülkeler bizim kadar hızlı büyümüyor. Şu anda dünya mobilya ihracatı sıralamasında 21. sıradayız. Beş yıl içerisinde ihracatta ilk 10 ülke arasına gireceğimizi düşünüyoruz." dedi.

MOBİLYA DÜNYASININ AVRASYA DURAĞI

Zirve ile ilgili bir açıklama yapan Mesut Baysal, "İç pazar büyüklüğü 9 milyar dolara ulaşan, ihracatta yüzde 20 büyüme hedefleyen Türkiye mobilya sektörünün çizdiği başarılı tablonun katılımcılarla paylaşıldığı Mobilya Zirvesi, Asya ile Avrupa arasında köprü kurdu. Tüm dünyada Türk Mobilyası"nın yarattığı algı incelemeye alınarak, beş kıtada 173 ülkeye ihracat gerçekleştiren Türkiye"nin rekabet avantajları vurgulandı. Global ölçekte iddiasını sürdüren Türkiye mobilya sektörünün tasarım, kalite ve Ar-Ge serüveni de zirvede ele alındı. Biz de ülkemizin bu ilerleyişinde İnegöllü üreticiler olarak çok ciddi görevler üstleniyoruz. Tüm Türkiye mobilya sanayicileri olarak el ele belirlediğimiz hedeflere varacağız." dedi.