KAPATILACAKTI

2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı 2024 YDS/1 Sınav Sonuçları ve Soru-Cevap Kitapçıklarının Erişime Açıldı

Mobilya ve tekstil alanlarında tartışılmaz rolü olan İnegöl'de Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Mobilya ve Dekorasyon Bölümü ile Tekstil Teknolojisi bölümlerinin öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatılması gündeme gelmişti.

KILAVUZDA YER BULDU

Girişimler sonucunda YÖK tarafından Uludağ Üniversitesi'ne gönderilen yazı ile İnegöl için önem arz eden iki bölüm hem kapatılmamış hem de yeni sınav dönemi öncesi öğrencilerin tercihlerine sunulmak üzere kılavuzda yer bulmuştu.

TÜM BÖLÜMLER DOLDU

Dün açıklanan YKS sonuçlarına göre bölümlerin kapatılma riski de ortadan kalktı. Mobilya ve Dekorasyon bölümüne 21, Tekstil Teknolojisi bölümüne 26 öğrenci yerleşti.

BÖLÜM BÖLÜM YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI

İnegöl Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi 65, Çocuk Gelişimi (İÖ) 51, Dış Ticaret 52, Dış Ticaret (İÖ) 47, Elektrik 52, İnşaat Teknolojisi 57, İşletme Yönetimi 47, İşletme Yönetimi (İÖ) 31, Makine 52, Mobilya ve Dekorasyon 21, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 52, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İÖ) 52, Pazarlama 31 ve Tekstil Teknolojisi 26 öğrenci ile 2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitim verecek.