İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2005 yılında başladığı başarılı ihracatçıları ödüllendirmeye bu sene de devam etti. İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren 6 birliğin, 2010 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre alt sektörleri bazında en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 firmaya ödülleri önceki akşam düzenlenen törenle verildi.

Törende 2009 yılında gerçekleştirdiği 114 milyon dolarlık mobilya ihracatını 2010 yılında 144 milyon dolara çıkaran İnegöl Mobilyasının başarısı, İnegöllü 5 firmanın mobilya sektöründe ödüle layık görülmesi ile taçlandı.

29 Haziran 2011 Çarşamba gecesi Cemile Sultan Korusu"nda gerçekleştirilen ödül töreninde en başarılı ihracatçı firmalar, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Tarım Bakanlığı üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi. Gıda sektöründen ambalaj ve mobilya sektörüne, pek çok tanınmış marka ve ihracatçı firma yine ihracata emek vermiş meslektaşlarından ödül ve sertifikalarını aldılar.

İLK 10"DA 5 İNEGÖL FİRMASI

2010 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre mobilya bazında en çok ihracat gerçekleştiren ilk 10 firma ise şöyle: 1-Boydak (İstikbal " Bellona), 2-Çilek Mobilya, 3-Doğtaş, 4-Fatih Kıral Mobilya, 5-NdesingN (Nurhas Mobilya), 6-Atıl Elektronik, 7-(Donat) Yerekonmazlar Mobilya, 8-Saloni Mobilya, 9-Montel, 10-Rendi (Altın Yaprak Mobilya).