Okul bahçesinde gerçekleştirilmesi planlanan şenlik, havanın yağmurlu olması nedeniyle spor salonunda yapıldı.

Şenliğin açılışında konuşan İshakpaşa Anaokulu müdürü Nazmiye Bostancı, okul öncesi öğrencilerinin satrancı sevmeleri ve satranca olan ilgilerinin arttırılması amacıyla Bursa genelinde başlatılan okul öncesi satranç oyununu tanıtma ve yaygınlaştırma projesinin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarıyıl döneminden itibaren uygulanmaya başladığını söyledi.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi Gürcistan oldu Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi Gürcistan oldu

Proje kapsamında İnegöl'de düzenlenen Satranç Şenliğine 5 anaokulunun katıldığını aktaran Bostancı, "Projenin hedefi; okul öncesi çocuklarımızın sportif etkinliklerin ve sportif kazanımların yanında saygı görme ve gösterme gibi birlikte yaşama, iş yapma becerilerinin gelişmesini sağlamak. Günümüz toplumunda çocuklarımız dört duvar arasında yaşıyor. Yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri ortam bulamıyorlar. İletişim çağında iletişimsiz kalan çocuklarımız için sosyal, fiziksel ve zihinsel anlamda becerileri kazandırmak ve geliştirmek adına projemize destek verenlere teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan öğrencilerimize de başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından çocukların yaptığı kurdele kesimiyle şenliğin açılışı yapıldı. Daha sonra şenliğe katılan İshakpaşa Anaokulu, Çitli Nihat Korkmaz Anaokulu, Cemil Sönmez Anaokulu, Yüksel Bodur Anaokulu ile Zübeyde Hanım Okulu'nun minik öğrenciler birbiriyle yarıştı.

Gün boyu süren turnuva sonrası öğrenci ve koordinatör öğretmenlerine madalyaları, katılım belgeleri ve satranç takımı hediye edildi.