İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen basın toplantısına; MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, İMOS Başkanı Okan Güler, Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, esnaf oda başkanları ile İTSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

EKONOMİK OPERASYON

Basın toplantısında konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, "Gündemimiz ekonomi... Son haftalarda uluslar arası finans kuruluşları tarafından ülkemiz ekonomisi üzerine operasyonlar düzenleniyor. Bu operasyonlar gece yarıları başlayarak gün boyunca devam ediyor. ABD'nin ülkemiz üzerinde siyasi ve ekonomik yaptırım kararları günbegün açıklanmaktadır."

KABUL ETMİYORUZ

"Sebepler ne olursa olsun bu tür yaptırımları kesinlikle kabul etmiyoruz. Geçmişte de ülkemizde buna benzer birçok ekonomik kriz dönemleri yaşadık. Bizler hem millet olarak hem devlet olarak hem sanayici olarak artık bu tür yaptırımlarla baş etme gücü ve tecrübesine sahibiz. Son yıllarda ülkemiz sürdürülebilir büyümeyi gerçek anlamda gerçekleştiren dünyadaki ender ülkelerden biri haline geldi."

SORUMLULUĞUMUZ VAR

"Bir görevimiz ve sorumluluğumuz var ki bu sürdürülebilir büyümeyi bu yıl da, önümüzdeki yıllarda da sürdürmeliyiz, devamlı kılmalıyız. Bunu da yapabilmek için bu süreçlerde, bu tür yaptırımlarda özellikle sanayici, esnaf ve tüccarlar olarak daha sakin ve metanetli bir irade ortaya koymalıyız. Şehrimiz sanayi şehri, bizler bu süreci metanetli şekilde irdeliyoruz.

EKONOMİK SAVAŞ

"Ekonomik bir yaptırım ve savaşla karşı karşıyayız. Bunu aşmak için en büyük özgüven kendimiz olmalıyız. Hükümetimizden de istediğimiz adımlar olacaktır. Firmalarımızın borç stoku ortada, döviz borcu olan firmalar zor durumda kalıyorlar. Hükümetimizden önümüzdeki günlerde bir çalışma yaparak kolaylık sağlamasını rica ediyoruz."

HALKIMIZA SÖZ VERİYORUZ

"Verimli üretmeliyiz, katma değerli üretmeliyiz, istihdamı yükselterek devam etmeliyiz, ihracata odaklanıp rakamlarımızı yukarı çekmeliyiz ki hem kendi firmalarımıza hem de ülkemize faydamız olsun. İnegöl sanayicileri olarak bu noktada hareket edeceğiz. Buradan tüm milletimize, halkımıza söz veriyoruz. İnegöl sanayicisi, üreticisi, esnafı hiçbir şey olmamış gibi üretim yapmaya, ihracat yapmaya devam edeceğiz."

ZARAR HEPİMİZE GELİR

"İTSO olarak bu süreçte İnegöl ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın yanındayız. Her sorunlarıyla ilgilenmeyi taahhüt ediyoruz. İnisiyatif kullanacağız. Aynı gemide yolculuk ediyoruz. Birimize gelecek zarar hepimize gelir. İş dünyası olarak bundan sonra daha çok üreteceğiz, daha çok çalışacağız" dedi.

ÜRETMEYE DEVAM

Sanayicilerin tedbir almasını isteyen Uğurdağ, "Tedbirlerini kendi iç ekonomik yapısı itibari ile gözden geçirmelidir Bu hesabı yaparken bütçe hesabını ve gelir-giderlerini çok iyi bir şekilde etüt edip bu doğrultuda adım atmalıdır. Bizler üretmeli, üretime devam etmeli, istihdam sağlamalı ve bununla birlikte ülkemize döviz kazandırabilecek ihracat odaklarını tespit edip bu odaklar üzerinde çalışmalıyız."

ORTAK NOKTADA HAREKET ETMELİYİZ

"İnegöl esnafıyla, tüccarıyla, sanayicisiyle yıllardır ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. İnegöl sanayicisi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şehrimiz, ülkemiz ve devletimiz için aynı mücadeleyi ortaya koyacağız. Bu bağlamda ortak bir nokta bularak hareket etmeliyiz. Bu sektörü yalnız yönetmiyoruz, tedarikçiler, hammadde üreticileri var. Bu konu çok hassastır ve üzerinde durulmalıdır."

TEDARİKÇİLERE UYARI

"Hammadde üreticilerinin, tedarikçilerin aynı bizler gibi sakin, panik yapmadan hareket etmeleri ve karar almaları gerekir. Bu söylemlerimiz tüm hammaddecilerimizi ve tedarikçilerimizi kapsamıyor. Aşırı zamlarla piyasaya ürün sunan, gerektiğinde de ürün vermemekle ilgili karar alan bazı tedarikçileri duyuyor ve görüyoruz. Bu noktada İTSO olarak biz üreticimizin, tedarikçimizin, hammadde üreticisinin yanındayız."

ONLARI UNUTMAYACAĞIZ

"Bu ekonomik bir sorun değil, bu tavır ahlaki ve etik bir sorundur. Kesinlikle hiçbir hammadde üreticimizden böyle bir davranış beklemiyoruz, istemiyoruz. Bu noktada sağlıklı karar alan, metanetli olan hammadde üreticilerimiz de var ancak böyle davranmayan üreticilerimizi de hiçbir zaman unutmayacağız. Şu bir gerçek ki her şeyi net bir şekilde ortada koymak lazım... Sıkıntılı ve zor süreçlerden geçiyoruz ancak Türkiye temelleri sağlam bir yapıya sahiptir."

UMUTSUZLUĞA KAPILMAMALIYIZ

"Sorun ve sıkıntılarımız olacaktır ama şimdiye kadar nasıl üstesinden geldiysek bundan sonra da üstesinden geleceğiz. Özellikle mamul üreten firmalarımız, iç ve dış piyasaya üretim yapan firmalarımız üretim maliyetlerini, satışlarını tekrar gözden geçirmeli ve bunları çok iyi planlayarak ortaya koymalı, ona göre fiyat listeleri oluşturmalıdır. Ümitsizliğe, umutsuzluğa kapılmamalıyız."

YERLİ HAMMADDEYE YÖNELELİM

"Üretimimiz ve ihracatımız devam ediyor. Bu noktada millileşmenin, yerli mal tüketmenin, yerli hammadde kullanmanın zamanı gelmiştir. Bu doğrultuda tüm üreticilerimizi yerli mala, yerli hammaddeye yönelmelerini tavsiye ediyorum. Türkiye olarak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece hiçbir yaptırım bizi dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alma kararımızdan geri çeviremeyecektir."

DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

"Bundan önce defalarca yaşadığımız ekonomik yaptırımlarla krizler sürecine sokulmak istenmenin üstesinden geleceğiz. Devletimizin, hükümetimizin, işçimizin, sanayicimizin, esnafımızın yanındayız. Daha çok çalışarak bu yaptırımı bertaraf edecek güce sahibiz" diye konuştu.

Çilek Mobilya, Ar-Ge Ve Tasarım Gücüyle Sektöre Yön Vermeye Devam Ediyor Çilek Mobilya, Ar-Ge Ve Tasarım Gücüyle Sektöre Yön Vermeye Devam Ediyor