MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLİRİNE BAĞLI PIRIL PIRIL BİR GENÇLİK

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak düzenlenen yaz etkinliklerine hafta başı ile başlanıldığını belirten Yakup Tokgöz, "İnegöl'ümüzde 400 öğrenci ile iki okulumuzda ve kendi dernek temsilciliklerimizde toplam beş noktada yoğun bir ilgi ile yaz etkinliklerimize devam ediyoruz. Yedi hafta sürecek yaz etkinliklerimizde milli ve manevi değerlerine bağlı, pırıl pırıl, güzel sözlü, ahlaklı, kendisini ifade edebilen bir gençlik yetişmesi için gayret ediyoruz. Yaz etkinliklerimizde Kur'an-ı Kerim seminerleri, ilmihal okumaları, siyer ve ahlak seminerleri veriyoruz. Sosyal aktivite olarak, futbol turnuvası, yüzme, at binme, piknik gibi etkinliklerimiz olacak" şeklinde konuştu.

İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler

UYUŞAN DEĞİL GELİŞEN BİR GENÇLİK

Yakup Tokgöz, milli ve manevi değerlerine bağlı pırıl pırıl bir gençlik yetiştirme hayaliyle gayret ettiklerini belirterek, " Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak güzel sözlü, güzel ahlaklı ve şuurlu gençler yetiştirmek istiyoruz ve bu amaçlar uğruna gayret gösteriyoruz. Bu ilkeler doğrultusunda yaz okullarımızda, Kur'an-ı Kerim seminerleri, ilmihal okumaları, siyer ve ahlak seminerleri veriyoruz. Sosyal aktivite olarak, futbol turnuvası, yüzme, at binme, piknik gibi etkinliklerimiz oluyor. Bu etkinliklerimizin her birinde gençlerimize sağlıklı yaşamı ve zararlı alışkanlıkları anlatıyoruz. Bu zararlı alışkanlıklara gençlerimizi bulaştırmamak için elimizden gelen en büyük şey ise "önce ahlak ve maneviyat" şuurunu kendine ilke edinmiş bir gençlik inşa etmek olacaktır. Bugün 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü olduğundan dolayı yaz okullarımızı özellikle ziyaret ederek kardeşlerimize, kendilerine zarar verecek maddelerden ve kötü ortamlardan uzak durmalarıyla alakalı bilgilendirmeler yapıyoruz. Bizler, "Fetih Nesli" olarak uyuşan değil gelişen bir gençlik inşa etmek istiyoruz. Bu gençliği inşa etmenin tek yolu da milli ve manevi şuurlu bireyler yetiştirmekten geçer" ifadelerini kullandı.

PROJEMİZ İNSAN MUHATABIMIZ GENÇLİK SEVDAMIZ TÜRKİYE

Yakup Tokgöz konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı; "Anadolu Gençlik Derneği yaz etkinlikleri çalışmasında önce ahlak ve maneviyat diyerek özellikle adabı muaşeret derslerine önem veriyoruz. Temizlik adabından anne-babaya, öğretmene ve büyüklere saygı adabına kadar birçok ahlaki konularda öğrenciye bu ahlaki donanımı kazandırma gayreti içerisindeyiz. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır´ düsturuyla hareket eden Anadolu Gençlik Derneğimizin projesi insan, muhatap kitlesi gençlik, sevdası ise Türkiye'mizdir. Yine Peygamber Efendimizin a.s 'Senin elinle bir kişinin doğru yolu bulması, güneşin üzerine doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır´ hadisi şerifindeki mana ile de hareket etmeye çalışıyoruz. Yaz tatilinde çocuklarının hem eğlenip hem öğrenmesini isteyen velilerimize bizleri tercih ettikleri için teşekkür ediyor ve yaz bizimle bir başka olacak diyoruz."