İlçe divan toplantısında konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, vatandaşın iktidara olan güveninin düştüğünün altını çizerek, "Artık bunun böyle yürümeyeceği gözüküyor. Biz hiçbir zaman davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz gerek ilçemizin, gerekse ülkemizin problemlerinin bizim prensiplerimizle düzeleceğini düşünüyoruz. Biz hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Biz iktidara yürüyoruz. İktidar olana kadar çalışacağız." dedi.

İKTİDARA OLAN GÜVEN DÜŞTÜ

Vatandaşların iktidara olan güveninin düştüğünü dile getiren Hasan Eroğlu, "Artık bunun böyle yürümeyeceği gözüküyor. Biz hiçbir zaman davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz ülke problemlerinin bizim prensiplerimizle düzeleceğini düşünüyoruz. Biz hiçbir zaman pes etmeyeceğiz, bütün gücümüzle çalışacağız. İktidar olana kadar çalışacağız. Ülkemizde kardeşlik havası estirilmesi gerekiyor. Bizim gibi yaşamayanlarla bir araya gelip kucaklaşmalıyız. Onun düşüncesini beğenmeyebiliriz ama aynı ülkede yaşıyoruz. Bugün her ailede sağcı da var, solcu da var." diye konuştu.

DEVLET MEKANİZMASI FELÇ EDİLDİ

Eroğlu, devlet yönetimindeki bozukluklara işaret ederek şöyle devam etti: "İnandım diyeceksin ama kamu malına yani toplumun malına el uzatacaksın, haram yiyeceksin. Devlette birisine iş vereceksin ama liyakate önem vermeyeceksin. İstişareye önem vermeyeceksin. Ülkede meseleleri çözmek istiyorsan iç barışı sağlanman gerekiyor. Kendileri gibi düşünmeyenleri hain ilan ediyorlar. Böyle bir düşünce olamaz! Toplum artık bunları görüyor, bunları kabul etmiyor. Adaletin tesis edilmesi gerekiyor. Adalet olmadan huzur olmaz. Adalet olmadan kimse bu ülkede rahat edemez. Devletin bütün denetleme mekanizmaları felç edildi."

EĞİTİM SİSTEMİ DARMADAĞIN OLDU

Eğitim sisteminin darmadağın olduğunun altını çizen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Fikir ve proje üretmeye önem vermeliyiz. 200'ün üzerinde üniversite kuruldu. Niye kuruldu, bilinmiyor. Bizim ihtisas erbabına ihtiyacımız var. İlk yola çıkarken akıllı tahta dediler. Şimdi kimse akıllı tahtadan bahsetmiyor. Eğitimin temeli vasıflı adam yetiştirmektir. Eğitimimiz felç oldu. Bu eğitimle biz bir yere gidemeyiz. Eğitim sistemini düzeltmemiz gerekiyor."

O PARA BAŞKASININ CEBİNE AKIYOR

Eroğlu son günlerin ana gündemi olan Kanal İstanbul ile ilgili de konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Zarar etse de, ben millet için zarar etmeye razıyım" açıklamasına değinen Eroğlu, "Bu ifade millete verilecek hizmet karşılığında zarar ediyorsa biz de katlanırız ama o para başkasının cebine gidiyorsa orada dur deriz! Biz buna rıza göstermeyiz. İstanbul kanalı kar ettirmez. Dünyanın neresine gidersiniz gidin kimse burayı Panama Kanalı gibi görmez. Karadeniz'i kim kullanacak? Bunlar yanlış yatırımlar. Çünkü burada rant var. Bunlar bizim temel problemimiz. Uygulanan eğitim politikalarının kökü yanlış. Biz ne köprüye ne de yola karşıyız. Biz bunların üretimden önce yapılmasına karşıyız. Üretimi güçlendirin, 3 köprü daha yapın. İster 40 bin kilometre yol yap. Mühim olan, o hizmetleri bedava verebilmektir." ifadelerini kullandı.

BENZERİ DURUM İNEGÖL'DE

İnegöl'de de Kanal İstanbul'a benzer işlerin yapıldığını ifade eden Eroğlu, yapılan hastane, terminal ve pazaryeri ile ilgili eleştirilerde bulundu. Eroğlu; "Geçmişte de fizibilitesi yapılmadan, sırf yaptık oldu mantığıyla İnegöl'de işler yapıldı. Hastane şehrin en olmadık noktasına sokuldu. Bugün hastaneye gittiğinizde otopark sıkıntısının ne safhada olduğunu gözlerinizle göreceksiniz. Terminali mevcut yerinden 200 metre öteye taşıdılar. Ama bugün Terminale de gittiğinizde yine otopark sıkıntısı gündemde. Terminale Ankara istikametinden giriş yapan otobüslerin AVM kavşağını kullanması ise işin tuzu biberi olmuş durumda. Yeni yapılan pazaryerinde de aynı sorunlar var. Evet bir şeyler yapılıyor ama neticesine baktığınızda uzun vadede sorun çözmüyor." diye konuştu.

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

KIŞ AYLARINDA DENETİMLER ARTIRILMALI

Kış ayları ile birlikte İnegöl'deki hava kirliliğinin de arttığını ifade eden Eroğlu belediyenin bu konuda özellikle sanayi bölgelerine yönelik denetimlerini artırması gerektiğini ifade etti. Eroğlu "İnegöl'de kış ayları adeta kabusa dönüyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde hava kirliliğiyle birlikte oluşan sis hayatı adeta felç ediyor. Elbette bunun bir bölümü meteorolojik sebeplerden. Ancak hava kirliliğiyle ilgili kısım tamamen bizimle alakalı. Bu açıdan özellikle sanayi bölgelerinde denetimler artırılmalı." dedi.

DOĞALGAZ LÜKS OLDU

Son dönemlerde doğalgaz ve elektriğe gelen zamlara dikkat çeken Eroğlu; "Vatandaş, doğalgazını açıp ısınayım dese en iyi ihtimalle 300 lira fatura geliyor. Sadece bir odada oturup elektrikli ısıtıcı yaksa en iyi ihtimalle 200 lira elektrik faturası geliyor. Sonuç olarak bir vatandaş evinde doğalgaz olmasına rağmen sanayiden aldığı talaş ve çıkıntıları sobasında yakarak ekonomik yoldan ısınmak istiyor. Bu da sonuç olarak hava kirliliğini getiriyor. Bugün İnegöl'de %90 a yakın doğalgaz ağı olmasına rağmen hava kirliliği halen daha artmaya devam ediyorsa bunun başka bir izahı olamaz." dedi.

İŞÇİNİN AİLESİ NASIL GEÇİNECEK?

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinden 2 bin 324 TL çıkmasını eleştirerek sözlerine devam eden Eroğlu, "Asgari ücret adı üstünde, bu tutar bir işçinin kendi başına aylık ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hesaplıyor. Peki, bu işçinin ailesi ne olacak? Onlar nasıl geçinecek? Hesaplamada bu yok. Asgari geçim indirimi adı altında ödenen rakam bu durumu telafi etmiyor. Sonuç olarak iktidarın yine bizleri şaşırtmadığını ifade etmek istiyorum. Bu konuda da taktiri işçi, emekçi vatandaşlarımıza bırakıyorum." açıklamasında bulundu.

ASGARİ ÜCRET İÇİN BUGÜN 4 BİN TL'Yİ KONUŞURDUK

Ekonomide üretime yönelik projelerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Hasan Eroğlu, "Sanayiyi her yönüyle desteklemelisiniz. Yoksa sanayici dışarıyla mücadele edemez. Desteklersek o zaman ayağımız yere değer. Asgari ücret hala açlık sınırda bulunuyor. İşte açıklanan son rakam. Kimse düşünmüyor, Asgari ücret arttıkça iç talep artar, piyasa canlanır. O zaman işsizlik azalır. Saadet Partisi'nin ekonomik planları ekonomiyi uçurur. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dediği gibi değil. Bizim ekonomik planlarımızla ülkeyi 3 yıl içinde ayağa kaldırırız." diye konuştu.

KAĞIT ÜZERİNDE EKONOMİYİ DÜZELTTİLER

Açıklanan son işsizlik rakamlarını da değerlendiren Eroğlu, "İşsizlik geçen yıla nazaran 2,4 puan artışla % 13,8 oldu. İşsiz sayısı 817 bin kişilik artışla 4,5 milyonu aştı. İstihdam 1,7 puan azalış ile % 46,1'e düştü. Genç işsiz oranı 4,5 puan artışla % 26,1'e yükseldi! İktidar, ekonomimiz uçuşa geçti diyor, ekonomi şu an öyle bir uçtu ki, iniş yapacak yer bulamıyor. Kağıt üzerinde ekonomiyi düzelttiklerini sanıyorlar fakat milletimizin canı yanıyor, gerçeklerden haberleri yok." dedi.

İlçe başkanı Hasan Eroğlu'nun konuşmasından sonra basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda mahalle başkanları ve birim başkanları rapor müzakereleri işlendi.