"Yine hukuksuzluk... YSK hukuku bir defa daha çiğnedi" başlığıyla yapılan açıklama şu şekilde: "Türkiye'de siyasi iktidarlar yıllardan beri seçim sistemi üzerinde oynadı durdu. Kendi iktidarını devam ettirmek için seçim sistemini defalarca değiştirdi. Yazboz tahtasına çevirdi. Şu iyi bilinmelidir ki, bu değişiklikler sadece kendi iktidarlarını devam ettirmek için değildi. Temiz siyaset yapan, siyaseti ibadet huşu içerisinde yapmayı kendine prensip edinen ve siyaseti "milleti yüceltmenin ve yükseltmenin yolu" olarak gören bir ekibin, Millet Partisinin iktidar olmasına engel olmak içindi"

"

Millet Partisi'nin yolunu kesmek için her yol denendi. Seçim sistemi devamlı olarak değiştirildi. Kurulan her türlü tuzağa rağmen seçime katılma başarısını gösteren Millet Partisi 24 Haziran seçimlerinde re'sen seçime sokulmadı. Bir takım alicengiz oyunlarıyla teşkilatlanma çalışmaları baltalandı. Sudan bahanelerle engellemeler yapıldı. Mesela; adres bahane edilerek kuruluşlar kabul edilmeyip teşkilatlanma barajı altına düşürüldü ve Millet Partisi seçime sokulmadı. Seçime katılacak partiler ilan edildikten sonra uygulanan hukuksuzluk, bizim hukuk mücadelemiz sonunda tekrar düzeltildi. Ancak seçime girmemiz engellendikten sonra, mahalli seçimlere katılma hakkımız olduğu halde yine bir engelle karşı karşıya kaldık. Siyasi Partiler Kanunu'nda olmamasına rağmen YSK kendine göre içtihat yaparak, ataması yapılarak kuruluşu gerçekleştirilmiş olan ilçe teşkilatlarını kongresi yapılmadığı gerekçesiyle yok saymıştır. Siyasi Partiler Yasası'nda teşkilatı olmayan ya da teşkilatı feshedilmiş bir yerde atama yoluyla parti teşkilatı kurulur"

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

"Ataması yapılan yönetim kurulu aralarında görev bölümü yaparak belirlenen "yasal süre" içerisinde çalışmalarını tamamlayarak kongreye gider. Ama YSK kanunun tanıdığı bu yasal süreyi tanımayıp atama yoluyla kurulan ilçe teşkilatlarını yok saymak suretiyle hukuku çiğnemiştir. Millet Partisi'ni seçime katılan partiler arasında saymamıştır. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, bugüne kadar aştığımız her engeli yine aşacağız. Millet Partisi engellenemez. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Ne yaparsanız yapın, hangi engeli koyarsanız koyun Millet Partisi tüm engelleri aşacak güç ve dirayettedir. Ancak yüzde birler mertebesindeki oy oranlarıyla zoraki iktidar partileri çürümektedir. Korku yürekleri sarmıştır. Korksunlar, Millet Partimizin muhteşem Türkiye yürüyüşü zaferle tamamlanacaktır. Selam olsun."