Gazelli Gürcü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Bayrak, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

2016 MAYIS'TA KURULDU

Bayrak, yaptığı konuşmada; "Derneğimizin kahvaltılı basın toplantısını 1 aydır planlıyorduk. Bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2016 yılı Mayıs ayında derneğimiz kuruldu. 2,5 yılı aşkın bir süredir hizmet veriyor. Geçtiğimiz Aralık ayında da kongremizi yaptık. Abdullah Tataroğlu kardeşimiz eski başkandı. Bizleri uygun gördüler. Biz de yönetimde birkaç değişiklik yaparak hizmet veriyoruz. 27 üyemiz var. Köy muhtarımız da derneğimizin fahri yönetim kurulu üyesi. Tüm toplantılarımızda muhtarımız da var" dedi.

FAALİYETLERİMİZ OLACAK

"Dernek olarak belirlediğimiz faaliyetlerimiz var" diyen Bayrak; "Bunlar içerisinde ilk yaptığımız Ocak ayı sonunda köy buluşmamız oldu. Kendi köylerimiz ve gençlerimizle gerçekleştirdik. Güzel oldu. Folklor gösterileri oldu. Genç yaşlı herkes iştirak etti. İnşallah Şubat ayının 23'ünde de diğer Gürcü köyü dernekleri ile bu etkinliğimizi yapacağız. Biz Ocak-Şubat-Mart aylarında bunları geleneksel hale getireceğiz. Köyde yaşayan köy nüfusuna kayıtlı olanlara yönelik vefat edenler için mevlit programı tertip edeceğiz. Bazı gezilerimiz olacak. Batum gezimiz olacak. Dedelerimizin geldiği Acara bölgesine bir gezi düzenleyeceğiz. Ayrıca Bilecik Söğüt, Çanakkale, İstanbul ve Konya gibi gezilerimiz de olacak. Ramazan ayında bir iftar programımız olacak. Ramazandan sonra da yayla şenliğimiz olacak. Piknik havası içinde bir program tertip etmeyi planlıyoruz. Büyük bir aile toplantımız gibi olacak. Sosyal yardımlaşma adına da çalışmalarımız olacak. İhtiyacı olan ailelerin eksiklerini gideceğiz" ifadelerini kullandı.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

30 YILLIK OKUL KULLANILMIYOR

Bayrak şöyle devam etti: "Köyümüz 70 hane civarında. Bir yaptığımız çalışma da köyümüzün gerçek nüfusunu çıkartmak. Köy dışında, İnegöl dışında da yaşayan köylülerimiz var. O noktada tespitlerimizi yapacağız. Köyde metruk halde bulunan okulumuz var. Köy ihtiyaçları için kullanılması için çalışmalarımız var. Milli Eğitim bünyesinde şu an. Biz bu yetkinin Belediyeye devredilmesi için çalışıyoruz. O okulu kullanmak istiyoruz"