BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Belediye meclis toplantısında; 1'i takrir, 14'ü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere toplam 21 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Toplantıda ayrıca okul yapımı için Milli Eğitime tahsis edilecek yerlerin oluşturulacak olan komisyon aracılığıyla belirlenmesi gündeme geldi.

OY BİRLİĞİ İLE ARSA TAHSİSİ

Meclisin 15. gündem maddesinde yer alan, Mesudiye Mahallesi'nde yapılacak olan caminin yer tahsisi görüşüldü. 2 bin metrekare alanın cami yapılmak üzere inşaatına 2 yıl içinde başlanmak şartıyla 10 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Akhisar Mahallesi'nde yapılacak olan ilkokul ve ortaokulun yer tahsisi de görüşüldü. 20 bin metrekare alanın ilkokul ve ortaokul yapılmak üzere inşaatına 2 yıl içinde başlanmak şartıyla 10 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne Orhaniye Mahallesi Reis Sokak'ta Sosyal Hizmet Merkezi yapılması için 2 bin metrekare alanın 2 yıl içinde inşaatına başlanmak şartıyla 10 yıllığına tahsisi oy birliği ile yapıldı.

Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak

Alanyurt Mahallesi'nde yapılacak olan İŞKUR binasının yer tahsisi gündeme geldi. 1000 metrekare alanın İŞKUR binası yapılmak üzere inşaatına 2 yıl içinde başlanmak şartıyla daha önce alınan 25 yıllık yer tahsisi kararının, hizmet süresi boyunca şeklinde değiştirilmesi meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 19. maddesinde, Gülbahçe Mahallesi'nde yapılacak olan Kur'an Kursu için yer tahsisi gündeme geldi. Bin metrekare alanın Kur'an Kursu yapılmak üzere inşaatına 2 yıl içinde başlanmak şartıyla Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisi meclisi oy birliği ile kabul edildi.

OKUL İHTİYACIMIZ FAZLA

Toplantı sonrası MHP'li meclis üyesi Hakan Ergül yaptığı açıklamada;

"60 binin üzerinde öğrencisi olan İnegöl'de okul ihtiyacımız fazla, milli eğitim de yetişemiyor. Önümüzdeki dönemlerde tekli eğitime geçilecek. İnegöl planında Milli Eğitim'de bina eksiğimiz var. Bu bizim eksiğimiz. Bunu seçerken daha hassas davranmalıyız. Mahmudiye Mahallesi'nde bir yer ağaçlandırılmış, burası pazar yeri olarak geçiyor ve bu 5 binlik plan Büyükşehir'den onaylanmış."

"Komisyon olarak gittik, baktık. Farklı yerler olabilir mi diye araştırdık. Önümüzdeki günlerde muhtemelen binlik planda Belediye Meclisine gelecek ama tahmin ediyorum ki siz burayı gördüğünüzde sizin de vicdanınız el vermeyecek. Milli Eğitim ile ilgili özel çalışma yapıp İnegöl'ün çeşitli yerlerinde nereler kamulaştırılabilir diye komisyon ayırmalıyız diye düşünüyorum" dedi.

OKUL YERİ İÇİN ARAŞTIRMA YAPALIM

Belediye Başkanı Alper Taban ise, "Milli Eğitimle ilgili benzer kaygıları ben de yaşıyorum. Nüfusun artışına paralel planlamalar yapılması gerektiği fikrindeyim. Mevcutta her yıl 6-7 binlik nüfus artışı öngörürsek arkadan sürekli yeni okul ve beraberinde konut, sağlık, ulaşım, parklanma gibi hizmet üretmeniz gerekiyor. Bunu değerlendirebiliriz. Milli Eğitim'in de işin içinde bulunacağı bir çalışma yapılabilir. Bölgeye yakın okullar istendiğinden nereye yapılabileceği konusunda araştırma yapabiliriz" diye konuştu.