Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

İnegöl Belediyesi'nin 2020 yılı Eylül ayında şehrin 5 ayrı noktasında oluşturduğu mavi kapak toplama alanında 1 yılda toplanan kapaklar, vatandaşlar ve özellikle öğrencilerin topladığı mavi kapaklarla birlikte 300 bin adete ulaştı. İnegöl Belediyesi, yapılan farkındalık çalışmaları sonucunda toplanan kapaklarla 5 adet akülü engelli aracı aldı. Engelli araçları, bugün düzenlenen mini törenle Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün tespit ettiği ihtiyaç sahibi 5 vatandaşa teslim edildi. 11.00'da İnegöl Belediyesi önünde bulunan mavi kapak toplama alanında yapılan teslim töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugün burada çok değerli misafirlerimiz var. Engelli bireylerimiz ve ailelerimiz yanımızda. Bildiğiniz gibi belediyemizin önünde ve farklı birkaç noktada her kapak bir umut sloganıyla mavi kapak toplama alanları oluşturmuştuk. Duyarlı vatandaşlarımız da gelerek gerek ev ve işyerlerinde topladıkları mavi kapakları bu toplama alanlarına attılar. Aslında bu bir farkındalık çalışması. Bu farkındalık çalışmasının da giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Sürekli olarak toplama alanlarımız doluyor ve ekiplerimiz tarafından bir depolama alanında biriktiriliyor" dedi. Şehrimizde hep birlikte yaşadığımız özel bireylerimiz var" sözleriyle konuşmasını sürdürerek engelli bireylere dikkat çeken Başkan Taban, şöyle devam etti: "Koşul ve şartlar ne olursa olsun birbirimizle yardımlaşmayı, birbirimize hayatı kolaylaştırmayı sağlamak önceliğimiz olmalı. Buradan da benim şehrimde yaşayan tüm vatandaşlarımızın çok duyarlı olduğu, bundan sonra da duyarlı olacağını ben ifade edebilirim. Kaldırım önlerinin kapatılmaması, geçiş noktalarının uygun şekilde bırakılması gibi konularda dikkatli olunması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bizler de belediyecilik anlamında bu noktadaki eksiklerimizi gidermek mecburiyetindeyiz. Bireyler kimseye ihtiyaç duymadan istedikleri güzergahta istedikleri gibi gezebilmeli."

"Biz her kapak bir umut diyerek yola çıktığımız çalışmada hem sıfır atık çalışmasına katkı sunmak hem de aynı zamanda bir farkındalık oluşturmak adına bu çalışmayı başlatmıştık. Vatandaşlarımıza, okullarımızda öğrencilerimize çağrıda bulunmuştuk. Ben öğrencilerimize, okul idarelerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu konuda çok ciddi destek ve katkı sunuyorlar. Mavi kapak toplama alanlarımızda 1 yılda toplanan mavi kapak sayısı 300 bine ulaşmış oldu. Burada kapakların toplanması ve muhafazası konusunda Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün emekleri var. Engelli araçlarının temini ve ihtiyaç sahiplerine teslimi noktasında da Umuteli Sosyal Yardım İşleri birimimiz bu işin paydaşı. Arkadaşlarımız özverili bir çalışma ortaya koymuş oldular. Kapakları teslim ederek karşılığında 5 adet akülü engelli aracı temin edildi." Açıklama sonrası engelli araçları 5 vatandaşa teslim edildi. Yeni araçlarına kavuşan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.