İnegöl'e bağlı Maden Mahallesinde babası Kadir Atıl ile birlikte çiftçilik ve hayvancılık yapan 30 yaşındaki Süleyman Atıl, liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gitmek yerine baba mesleğini tercih etti. Hayvan yetiştiriciliğini seven genç girişimci, Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Girişimciler Hibe Destek Programıan başvurdu. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başvurusu kabul olan Atıl'a, Bakanlık tarafından 4 dişi ve 1 erkek olmak üzere 5 manda verildi. Maden mahallesinde ki ahırda mandalarına bakan Atıl, yakın zamanda süt almaya başlayacak. Atıl, "2018 Ekim ayında bu mandaları genç çiftçi destekleme programına müracaat etmiştik. Orada şansımıza çıktı. Bu işe merakla girdik. İyi mi olacak kötü mü olacak devamını ileride göreceğiz" dedi.

Altın Alacaklara Sevindirici Haber Geldi! 23 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Alacaklara Sevindirici Haber Geldi! 23 Nisan Güncel Altın Fiyatları

LİTRESİ 10-15 LİRA

Atıl, "Fiyatını şu anda sağım olmadığı için süt fiyatı hakkında bilgi alamayacağım ama diğer arkadaşlardan duyduğumuz kadarıyla litresi 10 ila 15 lira arasından satılıyormuş. Öyle diyorlar. Ürünün çok faydalı olduğunu söylüyorlar. Yoğurdunun çok faydalı olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

BAKIMI KOLAY

Süleyman Atıl "Bakımı diğer hayvanlara göre kolay. Sığır ineğinden daha kolay bakılması. Sade araziye çıkartıyorsun. 1-2 saat gezdiriyorsun. Gölete suya yatırıyorsun ve bakımı tamamlanmış oluyor. Sığır gibi çok fazla ot veya yeme gerek yok, masrafı az" dedi.