EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı

DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YARARLANIYORLAR

Adalet Bakanlığı tarafından 2018-2019 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili olan 18 Ocak-4 Şubat 2019 tarihleri arasında belirlenecek okullarda denetimli serbestlik altındaki yükümlüler tarafından boya, tadilat, temizlik gibi işlerin yerine getirilmesi için tüm Türkiye'de bir etkinlik planlandı.

İnegöl ve mülhakat ilçelerinde denetimli müdürlüğüne bağlı yaklaşık bin 950 yükümlü bulunmakta olup, ilçe genelinde kamu yararına ücretsiz çalışma kapsamında ise 60 kişi birçok farklı kamu kurumunda günlük 2 ila 8 saat aralığında değişen saatlerde temizlik, çevre düzenlemesi, bakım onarım boya gibi iş kollarında cezalarına karşı çalışmaktadır. Yapılan etkinlikle toplumsal uyumlarının sağlanması, mesleki yönden gelişimlerinin sağlanması ve hayatlarına artı değerler katmak amaçlanıyor.

"TOPLUMA KAZANDIRMALIYIZ"

Etkilik kapsamında dün İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde kamu hizmeti cezaları kapsamında işlemleri takip edilen 20 yükümlü tarafından temizlik ve tadilat işleri yaptı. Yarıyıl tatili boyunca diğer günlerde Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi, Turgutalp Lisesi, Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulunda temizlik ve tadilat çalışmalarına devam edileceği öğrenildi. Dün düzenlenen etkinliğe İnegöl Cumhuriyet Başsavcı V. Burhan Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Orhan Çelik, MEB şube müdürleri, denetimli serbestlik müdürlüğü personeli ile okul müdürü, yardımcıları ile personeli katıldı.

Etkinlik sırasında açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcı V. Burhan Uslu; Denetimli Serbestlik Müdürlüklerince yapılan çalışmaların yükümlülerin topluma kazandırılmasında ki önemini vurguladı. Yükümlülerin topluma yararlı işlerde görev almaları sonucunda kendilerine yönelik olumsuz bakış açılarının da değişime uğrayacağını ifade eden Uslu, yükümlülerin bu değişimi görmelerinin yeniden suçlu davranış sergileme risklerini de engelleyeceğini söyledi.

Yükümlülerin büyük bir isteklilikle yaptığı çalışmalar sonrasında temizlenen ve tadilat işlemleri gerçekleştirilen İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi gelecek eğitim dönemine hazır bir şekilde öğrencilerini bekliyor.