Yoksul bir ailenin 8 çocuğundan biri olduğunu ifade eden Coşkun, bugüne kadar ortaya koyduğu hayırseverliği babasından öğrendiğini anlattı. Coşkun, yoksul olmalarına ve zaman zaman şeker pancarıyla karınlarını doyurmalarına rağmen babasının yardım ve hayır yapmayı hiç bırakmadığını dile getirerek, şöyle konuştu: Babam, Çanakkalede şehit olanların yakınlarına yardımda bulunur ve onların işinde çalışırdı. Annem, babama bu konuda çok kızardı. Babam çok duygusal bir kişiydi. Anneme, Ben yardım adına ne yapıyorum ki, şöyle bir çevremize baksana rabbim bize neler neler vermiş. Ben bunların karşısında bir şey yapamadım, rabbim çocuklarıma daha fazla kazanmayı ve hayır yapmayı nasip etsin diye dua ederdi. Rahmetli babamın duası bana nasip oldu, ben de ölünceye kadar hayır ve hasenat yapacağım.

"KAZANDIĞIMIN YARISINI HAYRA HARCADIM"

Ortaokulu bitirdikten sonra annesinin teşvikiyle İstanbula gelerek ticarete başladığını anlatan Çoşkun, Ticarete, İstanbul Mahmutpaşa"da sırtımda pantolon satarak başladım. Pantolonun tanesini 90 kuruştan alıp, 100 kuruştan sattım dedi. Böyle çalışırken bir gün aklına babasının geldiğini anlatan Coşkun, şöyle devam etti: Bir günde 90 kuruş kazanmak için, sabahtan akşama kadar çalışırdı. Akşama da eve geldiğinde burnundan kan gelirdi. Şimdi ben 10 dakikada 100 kuruş kazanıyorum. Bu para bana helal değildi. Bu yüzden kazandığımın yarısını hayra harcamaya karar verdim ve o günden sonra kazandığımın yarısıyla yardıma ihtiyacı olanlara yardım, okulu olmayan yerlere okul ve bina isteyen devlet kurumlarına da binalar yaptırdım. Yardım yaptıkça servetinin katlanarak arttığını belirten Musa Çoşkun, Sırtımda pantolon satarak başladığım ticaret hayatıma İstanbulda tekstil dükkanı açtıktan sonra, Sırbistanda bir imalathaneyle devam ettim. Daha sonra tekstili bırakarak, Bursaya gelip inşaat işine girdim. Daha sonra toprağa yatırım yaptım. Yaptığım bu yatırım bana fazlasıyla geri döndü. Ben de kazandığımı öğrencilere burs vererek, fakirlere yardımlar yaparak harcadım diye konuştu.

600 TL İLE GEÇİNİYOR

Milli Eğitim Bakanlığına okul, öğretmenevi, spor salonu, lojman gibi tesislerin de aralarında bulunduğu 35in üzerinde hayır kurumu yaptığını dile getiren Çoşkun, servetinin büyük bölümünü hayır işine harcadığını söyledi. Bütün işlerini 1986da tasfiye ederek SSKdan emekli olduğunu ve şu anda 600 lirayla geçindiğini dile getiren Çoşkun, Hayır yolunda ikrar verdim ölünceye kadar dönmeyeceğim. Yaşadığım sürece gücümün yettiğince hayır yapacağım. Geçimimi sağlıyorum, artan parayı hayıra harcıyorum dedi.