2 HAFTA SÜRECEK

Aralık ayında startı verilen Çiftçi Eğitim Seminerlerinin finali ise Maden Mahallesinde yapılıyor. Program dahilindeki eğitimler tamamlanmış olmasına rağmen, mahalle sakinlerinin talebi üzerine Maden'de 2 hafta sürecek Süt Sığırı Yetiştiriciliği dün akşam itibariyle başladı. Kursun açılış programına; Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ile İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan ve köy sakinleri katıldı. Eğitime mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı! Emekli Promosyonları Hesaplara Yatmaya Başladı!

Süt Sığırcılığı eğitim kursu öncesi bir konuşma yapan İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, "İnsanlar bilgiye farklı şekillerde ulaşabiliyor. Ama böyle yüz yüze, işin uzmanı arkadaşlarımızın vermiş olduğu bilgiler çok daha farklı. Televizyondan izlediğinizde veya bir yerde okuduğunuzda sadece onun anlattığıyla kalıyoruz. Ama yüz yüze olduğunuzda aklınıza gelen, başınıza gelen, karşılaştığınız birçok şeyde diyaloglarla sorularınıza cevap bulabiliyorsunuz" dedi.

80 SAATLİK KURS

Bugüne kadar birçok köyde hem bitkisel hem hayvancılık olarak eğitim çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Ekren, "Hayvancılık eğitimi olarak bu yıl için burası 5'inci köyümüz. Normalde eğitim programımızı baharla beraber, iş yoğunluğunuzun artmasıyla beraber bitirmiştik. Ancak sizlerden bize böyle bir talep gelince sezonun finalini burada yapalım istedik. Köyümüzde sizlere büyükbaş hayvancılıkla ilgili bir çalışma düzenleyeceğiz. Kursumuz 80 saat civarında, tahminen 2 hafta kadar sürecek. Neden biz bu çalışmalar önem veriyoruz; siz zaten bu işi geçmişten bu yana yapıyorsunuz. Atadan gelen bilgilerle şuanda yapılıyor. Ama bilmek, öğrenmek her zaman önemli. Özellikle günümüz şartlarında üretim ve girdi maliyetlerinin arttığı dönemde bilgi çok daha önemli. Artık hayvanın hastalıklarını, yetiştirme ve besleme şartlarını ne kadar iyi bilirseniz, bu doğrultuda girdi maliyetlerinde ne kadar tasarruf sağlarsanız o kadar iyi kar marjı elde edersiniz. İnşallah kursumuz hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

SERTİFİKA BİR ADIM ÖNE GEÇİRİYOR

Ekren, kurs sonunda sertifikalar verileceğini de belirterek şöyle devam etti: "Günümüzde Bakanlığımız faaliyetlerinde belge çok önemli. Hibe programlarında Bakanlığımız sertifikayı öne çıkarıyor. Belgeniz varsa bu size ekstra 5 puan kazandırır. Puanlama sisteminde bu da ciddi bir avantaj sağlar. Öğrenmekten de zarar gelmez."

AMACIMIZ TERECİYE TERE SATMAK DEĞİL

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit de İnegöl Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü olarak her sene kış aylarında çiftçilere nasıl faydalı oluruz diye düşünerek eğitim seminerleri düzenlediklerini belirterek; Burada bizim amacımız tereciye tere satmak değil. Sizler bu işi zaten biliyorsunuz, yıllardır yapıyorsunuz ama atladığınız ya da eksik kaldığınız, atadan gelen tekniklerde bir yanlışlık varsa bunu düzeltmek maksadıyla bu eğitimleri düzenliyoruz" dedi.