Murat Transport Lojistik Firması Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Kani, lojistik sektörü ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara şu cevapları verdi:

LOJİSTİK SEKTÖRÜ 2020'Yİ NASIL GEÇİRDİ? PANDEMİNİN SEKTÖRE ETKİLERİ NELER OLDU?

Pandeminin ilk döneminde yaşanan belirsizlik ortamına ve sınırların kapanmasıyla Ortadoğu, Orta Asya ve Avrupa Birliği (AB) pazarları başta olmak üzere, ithalat ve ihraç yükü taşıyan araçların karşılaştığı kısıtlamalara rağmen lojistik sektörü hızlı bir şekilde toparlanma sürecine girmeyi başardı. Önemli bir gösterge olan Lojistik Güven Endeksi'nin olumlu yönde arttığını görmek memnuniyet verici oldu. Yılın son çeyreği de 2021'e umutlu bakmamızı sağladı.

MURAT TRANSPORT İÇİN 2020 NASIL BİR YILDI?

Müşteri odaklı anlayışımızla yeni iş modellerini, sürdürülebilirliği, verimliliği ve müşteri ihtiyaçlarını her zamankinden çok odağımıza aldık. Bir Nakliye şirketi olarak; şeffaflık, hesap verilebilirlik, güvenilirlik ilkeleriyle hareket eden, dünyadaki teknolojik gelişmelere önem vererek yakından izleyen, sektöründe öncü bir şirketiz. Çözüm ortaklı şirketlerle aynı çatı altında faaliyet gösterdiğimiz alanlardaki lojistik süreçlerini de üstlenerek verimliliğimizi artırdık.

PANDEMİ SÜRECİNİ NASIL YÖNETTİNİZ?

Murat transport olarak bu dönemde teknoloji ve dijital dönüşüm odak noktamız oldu. Teknolojik altyapı yatırımlarımızla, devletin getirdiği düzenlemeler ve önlemlerle gerek pandemi dönemine gerekse post-pandemi sürecine hızlıca adapte olduk ve rakiplerden bu anlamda farklılaştık. İş süreçlerimizin teknolojik altyapıya kavuşturulması planlarımızı hızlıca öne çektik. Veri analitiği çalışmalarımızın sonucunda müşterilerimize değer yaratan iş sonuçları elde ettik. Teknolojik altyapı yatırımlarımızla, farklı boyutta dalgalanma yaşayan müşterilerimizin beklentilerine hızla cevap verebildik. Entegre hizmetler verebildiğimiz için karayolu taşımasında meydana gelen fırsatlara göre pozisyon aldık.

BU DÖNEMDE BAŞKA NE GİBİ YENİLİKLERİ HAYATA GEÇİRDİNİZ?

Tedarik zinciri boyunca var olan tüm temas noktalarının azaltılması ya da tamamen kaldırılması amacıyla uçtan uca temassız süreçler stratejisi oluşturarak yöntemlerimizi yeniden tanımladık. Müşteri ilişkileri anlamında kesintisiz bir süreç yönettik. Her an erişilebilir, hizmet sağlayabilir olduk ve temas gerektirmeyen yeni süreçler tasarladık.

Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

2021 GÜNDEMİNİZDE NELER VAR?

Günümüzde lojistik sektörünün ve paydaşlarımızın bizlerden beklentisi; entegre, dijital, çevreci, sürdürülebilir, müşteri odaklı lojistik hizmetler sunmamız. Müşterilerimizin işlerini ileriye taşımalarında Murat Transport seçmenin doğru karar olduğunu kattığımız değerlerle veriyoruz. Önümüzdeki dönemde de ihtiyaçları onlarla birlikte analiz ederek ve verimlilik artırıcı sonuçlarla yanlarında olmaya devam edeceğiz.

YATIRIM PLANLARINIZDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Bu yıl yatırımlarımızın odağında dijitalleşme olacak. Çözüm ortaklarımızın ve şirketimizin orta ve uzun vadeli strateji planlarına bağlı kalarak, sektördeki yenilikçi uygulamaların öncüsü olmaya ve sektörümüzün gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Hizmet yelpazemizi genişleterek tüm iş süreçlerimizde dijitalleşmeyi sürdüreceğiz. Ayrıca müşteri memnuniyeti ve çalışanlarımıza yapacağımız yatırımları odağımızdan kaçırmayarak, global bir lojistik hizmet sağlayıcısı olma hedefiyle sürdürülebilir büyümemizi devam ettireceğiz.

SEKTÖR, 2021'E HANGİ HEDEFLERLE GİRDİ? YIL SONU İÇİN BEKLENTİNİZ NEDİR?

2021'in lojistik sektörü açısından bir toparlanma yılı olacağını düşünüyoruz. 2021 yılında e-ticaret hacmi daha da artacak. Tüketici alışkanlıklarının kısa sürede değişmeyeceğini, tam tersi bu yönde artışın devam edeceğini ve e-ticaret alanında doğru konumlanan firmaların pazar paylarını büyüteceğini düşünüyoruz. Murat transport olarak biz de ilerleyen dönemde e-ticaret odaklı müşteri ağını daha da genişletmeyi planlıyoruz.

YURT DIŞINDA FAALİYETLERİNİZ VAR MI?

Bursa İnegöl genel müdürlüğümüz yanı sıra, İstanbul bölge müdürlüğümüzün dışında Fransa da şirketimiz bulunuyor. Lojistik hizmetlerimizi global bir boyuta taşıma vizyonuyla gerçekleştirdiğimiz ve önemli yatırımlarımız arasında yer alan bu varlıklarımız, bize çözüm ortaklarımızla birlikte sektör trendlerini yakından izleme ve doğru stratejilerle hareket etme avantajı sağlıyor.

ÇÖZÜM ORTAĞI MİSYONU: Teknolojideki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Hizmet verdiğimiz farklı sektörlerdeki müşterilerimiz aracılığıyla aynı anda birden fazla tedarik zincirinin parçası olabiliyoruz. Çözüm ortağı misyonuyla hareket ederek tedarik zinciri sahibi müşterilerimize kazanç sağlayacak, rakiplerinden farklılaştıracak, sistemlerine uygun ve sürdürülebilir teknolojik dönüşüm projeleri sunuyor ve bunları hızla hayata geçiriyoruz

"VİP TAŞIMACILIĞI PROJEMİZLE YENİ BİR HİZMETE ADIM ATTIK"

Müşterilerimizin talebi doğrultusunda hızlı, güvenli ve ekonomik teslimat olması amacıyla sistemimize entegre ettiğimiz VIP araçlarımızla müşterilerimizin gereksiz zaman kaybının önüne geçiyoruz. Bu amaçla müşterilerimize ve çözüm ortaklarımıza daha iyi hizmet sunmuş oluyoruz ve bu tarz yatırımları ilerleyen günlerde arttırmayı planlıyoruz