SON AŞAMA

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican hiçbir liseye yerleşemeyen öğrenciler için kaymakamlık binasında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü katında İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu kurulduğu belirtti.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada "LGS yerleştirmelerinin son aşaması olan "hiç bir Liseye yerleşemeyen öğrenciler için Lise 9. Sınıf düzeyinde boş kalan kontenjanlara tercih alınıp yerleştirme yapılacaktır. Bu iş ve işlemler için İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde "İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" kurulmuştur. Bu komisyonumuz 19-23 Ağustos tarihleri arasında başvuruları kabul edecektir. Öğrencilerimiz mutlaka velileri ile birlikte İnegöl Hükümet Konağındaki 3. Katta bulunan Ortaöğretim Bölümüne dilekçe ile müracaat etsinler. Bu sürelerin kaçırılması durumunda öğrencilerimiz için tek tercih Açık Lise olacaktır. Lütfen bu konuda işimizi son güne bırakmayalım." Dedi.

YURT BAŞVURUSU DA YAPILACAK

Bilican açıklamaların şu şekilde devam etti ;" Ayrıca Devlet Yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerimiz 26-29 Ağustos 2019 tarihleri arasında öğrenim gördükleri (yerleştikleri) Lisenin Okul Müdürlüğüne müracaat edecekler. Okul Müdürlükleri başvuru belgelerini ve gelir durumları belirten evrakları teslim alacaklar. Ön inceleme sonrasında uygun olan başvurular Müdürlüğümüze gönderilecek. Bu belge ve evraklar "İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu"nca değerlendirilip başvurusu uygun görülenler devlet yurtlarına yerleştirilecektir. Başvurusu uygun görülen öğrenciler ücretsiz barınma hakkına sahip olacaklardır."

TAKVİM ŞU ŞEKİLDE İŞLEYECEK;

19-23 Ağustos 2019

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması

26-29 Ağustos 2019

Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek

Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması

06 Eylül 2019

İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmelerinin Tamamlanması, Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi

09 Eylül 2019

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı