SINAV 1 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ

2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan; bütün öğrencilerin girme zorunluluğu olmayan, isteğe bağlı olarak girilen bir sınav olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) 1 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Sınavla öğrenci alan okullara LGS'de alınan sınav puanına göre yerleştirme yapılacak.

Sınavla alakalı yazılı açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "1 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı saat 09.30'da başlayacaktır. Sınav 2 oturumdan oluşmaktadır. 09.30-10.45 saatleri arasında yapılacak olan birinci oturumda 50 soruluk sözel alan, 11.30 - 12.50 saatleri arasında yapılacak olan 2. oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşmaktadır."

SINAV SÜRESİ ARTTIRILDI

"Bu yıl sayısal alan sınav süresi 20 dakika arttırıldı. Bu sınav, ilçemizde sınav merkezi olarak belirlenen 13 okulumuzdaki toplam 182 salonda yapılacaktır. Sınava 3 bin 589 öğrenci girecektir. 408 öğretmen görev alacaktır. Sınav merkezi okullar; Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Salih İbrahim Kırcalı MTAL, Nene Hatun MTAL, Dörtçelik MTAL, Turgut Alp Anadolu Lisesi, Altıeylül Ortaokulu, Gaziosmanpaşa İHO, Gazipaşa Ortaokulu, Mahmudiye İHO, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi ve İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi." dedi.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavına ilişkin de konuşan Bilican, "02 Haziran Pazar günü 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılacak olan sınav saat 10.00 da başlayacak ve 12.00 da sona erecektir. Sınav 100 sorudan oluşmaktadır. 11 sınav merkezi okulda toplam 144 salonda uygulanacak olan sınava 2 bin 792 öğrenci girecektir. Sınavda; 322 öğretmen görev alacaktır."

Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı

BELGENİZİ VE KİMLİĞİNİZİ UNUTMAYIN

"Sınavlara katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Lütfen sınava giriş belgelerini ve geçerli bir kimlik kartlarını getirmeyi unutmasınlar. Sınavların sorunsuz yapılması için yoğun çaba gösteren ve emek veren müdürlüğümüzün yetkilileri başta olmak üzere görev alan tüm idareci, öğretmen ve personelimize ve güvenlik hizmetlerini sağlayan Emniyet Müdürlüğü yetkili ve görevlilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.