İnegöl'den Yenişehir'e çalışmaya giden sertifikalı budamacıları Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ile birlikte ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Geçtiğimiz yıllarda Ziraat odamız, İnegöl Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa akşam saatlerinde üreticilerimize kış eğitim kursu çalışmalarımız olmuştu. Bu çalışmalarımıza pandemiden dolayı ara vermek zorunda kalındı. O dönemlerde yapmış olduğumuz eğitim kurslarından birisi de budama kursları idi."

İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

"Budama kurslarını bitirip sertifika vermiş olduğumuz çiftçiler bugün yeni bir iş kapısına kavuşmuş oldular. 5 aylık süreçte tarla işlerinin olmadığı dönemde evde ve kahvede oturmak yerine günlük 140 TL yevmiye usulü kazanç sağlıyorlar. Bu kursiyerlerin sayısı 1000 civarında bulunmaktadır. Sadece İnegöl'de değil birçok farklı yerlerde talep görüyorlar. 5 ay süre ile kendilerine iş bulmuş oluyorlar. Bununla tabii ki de İnegöl tarımının paydaşları olarak bizlerde yapmış olduğumuz çalışmaların ürünlerini aldığımızdan dolayı mutluyuz." dedi.