Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi

2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde 14 branşta yıl boyunca hazırlanan birbirinden güzel 850 eser, eski kültür sarayının bulunduğu alanda kurulan çadır içerisinde hazırlanan stantlarda izlenime sunuldu.

İnegöl Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Yusuf Şen'in vefat haberi nedeniyle sade bir törenle gerçekleştirilen açılışta konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugün İNESMEK sergimizin açılışı için bir araya geldik. Ancak aynı zamanda bugün acı bir haber de aldık. Değerli büyüğümüz, geçmiş dönem Belediye Başkan Yardımcımız Yusuf Şen ağabeyimiz hakka yürüdü. Bu nedenle açılış programımızı daha sade bir törenle gerçekleştirme kararı aldık."

"Sergi açılışı sonrası enstrüman kursu kursiyerlerimizin bir konseri olacaktı. Bu konseri iptal ettik. Gönül isterdi ki kursiyerlerimizin vermiş olduğu emekleri de izleyelim. Ancak bu acıyla bunu yapmanın çok doğru olmayacağını düşündük. Onun için bu konuda sizlerin de affına sığınıyoruz."

"En güzel hizmetleri sizlerle buluşturmak için bütün hesabımızı kitabımızı içinde bulunduğumuz dönem için yaptık. Adım adım da bunların uygulamasına geçiyoruz. Bizim isteğimiz bu şehrin en temiz şehir unvanını alması. Mobilyamızla, köftemizle, kaplıcalarımızla övündüğümüz gibi inşallah temiz şehir unvanına da kavuşarak gururlanalım istiyoruz. Bununla ilgili adımları da atıyoruz."

"Hemşerilerimizin kişisel gelişimleri noktasında, onların mesleki gelişimleri noktasında ve daha sosyal olabilmeleri noktasında adımlar atıyoruz. Biliyorsunuz İNESMEK kurslarımız da bunun için kurulmuştu ve bugüne kadar pek çok kursiyerimiz bundan istifade etti. Daha önce şehrin diğer bölümlerinde yapmış olduğumuz faaliyetleri Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde bir merkezde topladık."

"Oranın dolup taştığını görünce hakikaten bunun da üzerinde bir şeyler yapılabilir mi noktasında hesaplarımızı yapıyoruz. Ben emeklerinizden dolayı sizleri kutluyorum. Eğer bu noktada biz de sizlere değer katıp fayda sağlayabildiysek, ön açabildiysek kendimiz başarılı sayarız. Kurslarımızda başarılı olan tüm kursiyerlerimizi de kutluyorum" dedi.

Kaymakam Ali Akça ise "İNESMEK el sanatları sergisi açılışındayız. İşin doğrusu bu serginin daha önceki senelerdeki açılışlarına da katıldım. Çok güzel eserler gördüm. İnanıyorum ki bu yıl da çok güzel eserler meydana getirilmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kursiyerlere temsili sertifika takdimi gerçekleştirildi. Ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve kalabalık vatandaşlar sergiyi ilgiyle incelerken, İNESMEK kursiyerlerinin eserleri büyük beğeni topladı.

İNESMEK bünyesinde bulunan; giyim, mefruşat, dekoratif ahşap süsleme, filografi, iğne oyası, yağlı boya resim, yaş pasta yapım ve sunumu, saç tasarımı ile makyaj, amigurimi bebek yapımı gibi 9 farklı branşta 850 eserden oluşan serginin 04 Mayıs - 13 Mayıs 2018 tarihleri arasında saat 10.00-22.00 saatleri arasında açık kalacağı ve dileyen tüm vatandaşların sergiyi gezebileceği ifade edildi.