15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ FUTSAL TURNUVASI SONA ERDİ

İnegöl Müftülüğünün İlçe Spor Müdürlüğü işbirliğinde İnegöl Belediyesi katkılarıyla düzenlediği Yaz Kuran Kursları arası 15 Temmuz Şehitleri Futsal Turnuvası sona erdi. İki kategoride; küçüklerde 9 takım, Yıldızlarda ise 22 takım olmak üzere toplam 31 takımın katılımıyla 11 gün devam eden turnuvada, toplamda 50 müsabaka gerçekleştirildi. Turnuvanın finalinde ise Küçüklerde; Mevlana Camii - Çeltikçi Camii, Yıldızlarda; Yenice Çarşı Camii- Çeltikçi Camii karşı karşıya geldi.

ÇELTİKÇİ TÜM KULVARLARDA ŞAMPİYON

Çeltikçi Kuran Kursu takımları, her iki kategoride de rakiplerini geçip şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Final müsabakaları sonrası ödül töreni gerçekleştirildi: Törene; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte ilçe protokolü yoğun katılım gösterdi. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel,

"15 Temmuz Demokrasi ve şehitlerimizi anma günü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz kuran kursları arası futsal turnuvamızı tamamladık. Bugün ödül törenini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 3'üncüsünü düzenledik ve her yıl daha geniş kapsamlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Müftü Kazım Güzel ise:

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi Gürcistan oldu Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki son rakibi Gürcistan oldu

"Bu organizasyonun bizim açımızdan tertiplenmesinin birinci sebebi şu; bu millet genelde Allah ile din ile kuran ile Peygamber efendimiz ile iman ile aldatılıyor. Gençliğimize bu gibi durumlara karşı duyarlı olun, tedbirli olun ve Allah ile mukaddesat ile kimse sizi kandıramasın mesajını vermektir. Amacına ulaştığımızı düşünüyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

HEPİNİZ GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONUSUNUZ

Turnuvaya katılan tüm takımların gönüllerin şampiyonu olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Alper Taban da "Kuran kurslarımız arasında düzenlenen turnuvamızın ödül töreni için bir aradayız. Bu organizasyon 15 Temmuz anısına yapılan bir organizasyon. Bizler de 15 Temmuz'da sabah namazıyla başlayıp gece geç saatlere kadar devam eden farklı etkinliklerle kutladık. Belki sizler de oradaydınız. Ben hepinizin o bilinçte olduğunuzu biliyorum. Şunu da belirtmek isterim ki bu turnuvanın kaybedeni yok. Sizler hepiniz bizim gönüllerimizin şampiyonusunuz" ifadelerinde bulundu.

DEĞERLİ BİR ORGANİZASYON

Törende konuşan son isim ise Kaymakam Ali Akça oldu. "Bizim için değerli bir organizasyondayız" sözleriyle konuşmasına başlayan Akça;

"Bu organizasyon, içinde değerler taşıyor. Öncelikle spor yapmak bir değerdir. Vücudu geliştirir. Spor gençlerin enerjisini atmasına yardımcı olur. Yine başka bir değer; milletimizin en değerli unsurları çocuklarımız ve gençlerimizdir. Dolayısıyla bu organizasyon da gençlerimizin katıldığı bir organizasyon. Yine değerli bir organizasyon; 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının akabindeki bu büyük direnişin simgelenmesi açısından değerlidir. Bu organizasyonda kazanmak elbette değerlidir ama önemli olan katılmaktır. Hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara ve sporculara kupalar, madalya ve İnegöl Belediyesi tarafından hediyeleri takdim edildi.