Bu yıl Ramazan ayında sahne gösterileri ve Ramazan Sokağı gibi etkinliklerin tümünü iptal ederek İnegöllülere Dünyaca ünlü hafızların yer aldığı Kuran-ı Kerim tilavetleriyle dolu ramazan geceleri hazırlayan İnegöl Belediyesi, her hafta Dünyaca ünlü Hafızları İnegöllülerle buluşturmaya devam ediyor. 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifin ilk haftasında İshakpaşa Camisinde 2007 yılı Afrika Dünya 1'incisi Abdurrahman Bozan ile Sani Konukoğlu Camisinde 2003 yılı Dünya 1'incisi Hafız İshak Danış'ı ilçe halkıyla buluşturan İnegöl Belediyesi, ramazan ayının ikinci haftasında da Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Teravih programlarını sürdürdü.

DÜNYACA ÜNLÜ 3 HAFIZ İNEGÖLLÜLERLE BULUŞTU

"10 Günde 10 Camide Dünya 1'incilerinden Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Namazı" programlarının ikinci haftasında 1 Haziran Perşembe akşamı 2009 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 1'incisi Hafız Bünyamin Topçuoğlu, Çinili camide düzenlen programla İnegöl halkıyla buluştu. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Teravih programı, iftar sonrası başladı. Yatsı namazına kadar devam eden Kuran-ı Kerim tilavetinde Hafız Topçuoğlu, sesiyle İnegöllülerin gönüllerini okşadı. 2 Haziran Cuma akşamı ise 2010 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 1'incisi Hafız Ali Tel, OSB camisinde İnegöllülerle buluştu. Yoğun katılımın olduğu programda Hafız Ali Tel, Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası teravih namazını da kıldırdı. Haftanın son programı ise 3 Haziran Cumartesi akşamı 2006 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 3'üncüsü Hafız Erhan Mete'nin katılımıyla Turgutalp Camisinde gerçekleştirildi. İftar ile yatsı namazı arasında okunan Kuran-ı Kerim tilavetlerinin ardından teravih namazının da Hafız Erhan Mete tarafından kılınmasıyla program son buldu.

OSMANLI ŞERBETİ İKRAM EDİLDİ

İlçe halkı 3 gecede de Dünyaca ünlü hafızların muhteşem sesinden Kuran-ı Kerim tilavetini dinlemek üzere camilere akın ederken, hem bayanların hem erkeklerin yoğun ilgi gösterdiği teravih programlarına Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta katıldı. Ayrıca teravih namazı çıkışlarında cami bahçelerinde vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikramı da yapıldı.

BU RAMAZAN FARKLI OLACAK

Hatim Duası nedir? Hatim duası nasıl yapılır? Hatim duasının okunuşu Hatim Duası nedir? Hatim duası nasıl yapılır? Hatim duasının okunuşu

Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Programlarına ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Daha önce belirtildiği üzere ilçe halkının bu sene farklı bir ramazan geçireceğini kaydeden Aktaş, "Ramazan zaten bereketi ve güzelliği ile geliyor ama bu sene biraz daha farklı bir ramazan olacak İnegöl için. Farklı olacak bu ramazanın ikinci gecesinde startını verdiğimiz Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Programımızın ikinci haftasında da Dünyaca ünlü 3 hafızımızı İnegöl halkıyla buluşturmanın heyecanını yaşadık. Bildiğiniz gibi bu yıl sokak programlarımız yok. 10 ayrı büyük camimizde 10 tane Dünya çapındaki Türk hafızla ilçe halkımızı buluşturacağımızı söylemiştik. Ramazanın ikinci haftasında Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları 3 değerli hocamızı İnegöl'de ağırladık. Perşembe akşamı 2009 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 1'incisi Hafız Bünyamin Topçuoğlu hocamızı Çinili camide, Cuma akşamı 2010 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 1'incisi Hafız Ali Tel hocamızı OSB camisinde ve Cumartesi akşamı da 2006 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 3'üncüsü Hafız Erhan Mete hocamızı Turgutalp Camisinde ilçe halkımızla bir araya getirdik. Namaz öncesi Kuran-ı Kerim tilavetlerini dinledik. Yine teravih namazını da hocalarımızın ağzından kılarak bu mübarek geceleri daha anlamlı ve dolu dolu geçirme fırsatı bulduk. Ben hocamıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

İNEGÖL RAMAZANI HAKKIYLA YAŞIYOR

Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek organizasyonlarından da söz eden Aktaş, "Ramazan boyunca yine sahur organizasyonlarımız olacak, farklı programlarımız olacak. Ben özellikle bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnegöl ramazanı hakkıyla ve güzellikleriyle yaşıyor. Allah yaşamaya da devam ettirsin inşallah. Bu vesileyle de tüm ilçe halkımız ve İslam aleminin ramazan ayını tebrik ediyorum" diye konuştu.

8-9-10 HAZİRAN PROGRAMLARI

Bu hafta yapılacak teravih programları hakkında da bilgi vererek ilçe halkına davette bulunan Başkan Aktaş, "10 Günde 10 Camide Dünya 1'incilerinden Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Namazı programlarımız bu hafta da devam edecek. 8 Haziran Perşembe akşamı Altınbaş Camimizde 2009 yılı Türkiye Kuran-ı Kerim'i güzel okuma yarışması 1'incisi Hafız Adem Başer hocamız bizlerle olacak. 9 Haziran Cuma akşamı da 2008 yılı Dünya Kuran-ı Kerim'i güzle okuma yarışması 1'incisi Hafız Ahmet Yüksel hocamızla Alanyurt Yeni Mahalle camimizde bir araya geleceğiz. 10 Haziran Cumartesi akşamı ise Fatih Camisinde 2011 yılı Türkiye 1'incisi Hafız Osman Bostancı hocamızın sesinden Kuran-ı Kerim Tilavetini dinleyip yine onun ağzından teravih namazımızı kılacağız. Tüm ilçe halkımızı ramazanın ruhuna yakışan bu programlarımıza beklediğimizi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.