Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turu kura çekim töreni, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapıldı. Kura çekimine TFF yetkilileri ile bu turda mücadele edecek 96 takımın temsilcileri katıldı.

TFF açıkladı! Süper Lig'de 30. haftanın VAR kayıtları TFF açıkladı! Süper Lig'de 30. haftanın VAR kayıtları

TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez yaptığı açıklamada;

"Kupa'nın bu eleme turuna Süper Lig ve amatörlerde dahil, 5 ayrı ligden takım katılıyor. Turnuvaya 42 amatör ve 124 profesyonel takımla başladık. Çok dinamik ve güzel turnuva olduğunu düşünüyoruz."

"Fair Play çerçevesinde güzel bir turnuva olsun. Hak eden kazansın. Sponsorumuz Ziraat Bankası'na ve yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Grubu'na teşekkür ediyorum. Tüm takımlarımıza başarı diliyorum" dedi.

DARICA GENÇLERBİRLİĞİ EV SAHİBİ

Daha sonra kuraya geçildi. Kurada, İnegölspor 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Darıca Gençlerbirliği ile eşleşti. Mücadele Darıca Gençlerbirliği ev sahipliğinde oynanacak.

3. eleme turunda; 2. eleme turu sonucu tur atlayan 37 takımın yanı sıra Spor Toto Süper Lig'den, Antalyaspor A.Ş., Atiker Konyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor A.Ş., MKE Ankaragücü ile Spor Toto 1. Lig'de yer alan 18 takım ve TFF 2. Lig'de yer alan 36 takım mücadele edecek.

Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'ne göre 3. eleme turunun müsabakaları tek maç eleme usulüne göre 25, 26 ve 27 Eylül tarihlerinde oynanacak.