İnegöl Belediyesi, kültür sanat sezonunun startını Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde Bekir Develinin sahne aldığı stand-up gösterisi ile verdi. İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban, Eşref Yiğit ve Gülhan Şahin, belediye meclis üyeleri, belediye kültür sanat komisyonu üyeleri, Ak Parti ilçe yöneticileri ve çok sayıda misafirin katılım gösterdiği sezon açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

"İnegöl 256 bin nüfusa haiz, renkli bir çiçek bahçesi. İnegöl bir ebru misali gibi her türlü rengi ve güzellikleri bünyesinde barındırıyor. İlçe kaymakamımızın ifadesiyle İnegöl bir Aşure gibi biliyorsunuz. Aşure içerisindeki farklı meyve ve sebzeler ile çok güzel bir tatlı. İnegöl'de aynı tatta ve lezzette. Şunu biliyoruz mobilya üreteceğiz, ihracat yapacağız, istihdam sağlayacağız, katma değer sağlayacağız ama kültür sanat ve sporla şehrimizin daha sağlıklı bir gidişatına yön vermek durumundayız" şeklinde konuştu.

"KENDİNİZİ BULACAĞINIZ VE KENDİNİZİ İFADE EDEBİLECEĞİZ AKTİVİTELERE KATILIN"

İnegöl Belediyesinin önemli çalışmalara imza attığını belirten Başkan Aktaş,

"Gençlik merkezimizde kültür ve sanata dair önemli çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bu güzel mekanda Beşinci Mevsim KSM'de çok güzel işler yapılacak. Yine kent müzemizde, mobilya müzemizde, bilgi kültür evlerimizde farklı farklı aktiviteleri yerine getiriyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için çalışmalar var. Üniversite yetenek kurslarına hazırlanan gençlerimize yönelik kurslarımız var. Enstrüman kurslarımız ve tiyatro gösterilerimiz var. Velhasıl farklı farklı etkinlik ve aktivitelerimiz var. Benim sizlerden istediğim yaşlısıyla genciyle herkesin kendini bulabileceği, herkesin kendini ifade edebileceği aktivitelere katılmanız" dedi.

ANNE-BABALARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Aktaş, "Çocuklarımızın eğitim hayatı devam ederken muhakkak surette buradaki bir faaliyetle tanıştıralım. Aynı zamanda dönem dönem böyle sanatçılarla, yazarlarla, stand-upçılarla, şairlerle, farklı alanlarda uzmanlaşmış kişilerle sizleri bir araya getirerek bu işlere daha bir anlam ve önem kazandırmaya çalışacağız."

EKİM AYI DOLU DOLU GEÇECEK

İnegöl Belediyesi olarak kültürün ve sanatın şehrin her noktasında hissedilmesi için ekim ayına özel hazırladığımız programlar ile ilçe halkını kültür ve sanata doyuracağız diyen Aktaş, "Cuma günü "Bordo Bereliler Suriye" sinema filminin bu mekanda gündüz ve akşam olmak kaydıyla iki gösterimi olacak. Yine 14 Ekim Cumartesi günü "Ayyar Hamza" ile 27 Ekim Cuma akşamı "Vay Sen Misin Ben Olan?" yetişkin tiyatro oyunları ile ilçe halkını buluşturacağız.25 Ekim Çarşamba akşamı İzgören akademinin sevilen ismi Ahmet Şerif İzgören bizlerle birlikte olacak.26 Ekim Perşembe günü THM Gençlik Koromuz ve 30 Ekim Pazartesi günü de TSM Koromuz kulaklarımızın pasını silecek. Yine 14 Ekim Cumartesi günü ise "Kaptan Zencefil" ve 21 Ekim Cumartesi günü de "Pinokyo" çocuk tiyatrosu ile çocuklarımızı buluşturacağız. Tekrar buradan ifade ediyorum. Altyapıda, üst yapıda velhasıl İnegöl'ün her alanında çalışmaya gayret eden, faaliyet gösteren İnegöl Belediyesi kültür ve sanatta da her zaman olduğu gibi zirvede olacak ve olmak zorunda. Tabi bu etkinlik ve aktiviteler sizlerin katılımı ve teşriflerinizle anlam kazanacak. Zaten bu akşamdaki kalabalıkta bunun en büyük göstergesi" ifadelerini kullandı.

Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı