Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşen sezon açılış konserinde sahne alan İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, seslendirilen birbirinden güzel eserler ile konsere gelen sanatseverlerin kulaklarının pasını silerken, konserin 2.bölümünde Kültür Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Ses Sanatçısı Çiğdem Gürdal sahne aldı.

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, kültür sanatın merkezi haline gelen Beşinci Mevsim KSM'de muhteşem bir konser verdi. Konsere ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken, Şef Diler Yalaza yönetimindeki koro, Merhum Bestekar Yesari Asım Arsoy'un en güzel eserlerini seslendirdi. İnegöllülere unutulmaz bir gece yaşatan koro, seslendirdiği eserlerle adeta kulakların pasını sildi.

YOĞUN İLGİ VARDI

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konseri İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban ve Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı meclis üyeleri de takip etti.

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun sezon açılış konseri koronun seslendirdiği birbirine bağlı üç eserle başladı. İlk eser segah makamında '' sevda yaratan gözlerini her zaman öpsem'', hemen ardından hüzzam makamında çok sevilen bir eser olan ''ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır'' eserini ve son olarak ''yar yolunu kolladım beyaz mendil salladım'' eserini koro seslendirdi.

BESTEKAR YESARİ ASIM ARSOY'UN ESERLERİ SESLENDİRİLDİ

Konserde Merhum Bestekar Yesari Asım Arsoy'un eserleri sırasıyla seslendirildi. Bestesi ve güftesi Yesari Asım Arsoy'a ait kürdili hicazlar makamındaki ''ömrümce o saf aşkını kalbimde yaşatsam" eserini solist Cem Taşkıner seslendirirken, güftesi, ve bestesi Yesari Asım Arsoy'a ait zirgüleli suzinak makamındaki '' ayrı düştüm sevgilimden dünya bana dar oldu'' adlı eseri ise koro solistlerinden Hüsniye Sani yorumladı.

NİHAVEND MAKAMINDAKİ ESERLER

Unutulmaz bir konsere imza atan İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, konsere nihavend makamındaki eserler ile devam etti. Nihavend makamındaki ''sahilde o hoş buseleri aldığım akşam'' adlı eseri solist Mustafa Bali, ''çamlarda şafak rengi gibi gönlüme aktın'' adlı eseri solist Gürol İmamoğlu ve son olarak ''bekledim de gelmedin sevdiğimiz bilmedin'' adlı eseri ise koro solistlerinden Aysun Şimşem seslendirdi.

Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi Ateş Pahası Deyiminin Hikayesi

'AL GONCAYI DEREMEDİM YAR YÜKSEKTE EREMEDİM'

Bestesinin Yesari Asım Arsoy'un yaptığı hicaz makamındaki ''al goncayı deremedim yar yüksekte eremedim'' eserini seslendiren solist Abdullah Yavuz'dan sonra, Türk Müziği Korosu birbirine bağlı eserlerle konserin ilk bölümü sonlandırdı.

ÇİĞDEM GÜRDAL SAHNE ALDI

Konserin ikinci bölümünde Kültür Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Ses Sanatçısı Çiğdem Gürdal sahne aldı. Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi yorum bayan ses sanatçılarından biri olan Çiğdem Gürdal seslendirdiği birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserleri ile konseri izlemeye gelen izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Sanatseverlerin yoğun ilgisi karşısında gelen istekleri kıramayan Gürdal, konserde art arda kulakların pasını silen eserleri seslendirdi.

YALAZA'YA TEŞEKKÜR

Gürdal konserin sonunda yaptığı konuşmada, İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun Şef Diler Yalaza yönetiminde muhteşem bir konser verdiğini kaydederek; böylesi unutulmaz bir geceye imza atan korodakileri, saz sanatçılarını ve Yalaza'yı kutlamayı ihmal etmedi.

Konser sonunda sahneye çıkan İlçe Kaymakamı Ali Akça, Türk Müziğinin en nadide eserlerini seslendiren ve bu güzel konseri izlemeye gelen sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatan şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosuna ve konuk ses sanatçısı Çiğdem Gürdal'a teşekkürlerini sunarken, 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur' misali konuk ses sanatçısı Çiğdem Gürdal'a İnegöl'ü ve bu özel geceyi her zaman hatırlaması adına fincan takımı hediye etti.