Kuyumcular Çarşısı girişinde izlenime açılan serginin açılışında konuşan Şube Başkanı Yakup Tokgöz, "Kudüs kıyamete kadar inananlara ortak imtihandır. Filistin topraklarının, çevresi mübarek kılınmış Mescidi Aksa'nın işgal altında olması, Mescidi Aksa'nın altının Siyonistlerce oyulması sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların sorumluluğundadır. Filistin konusunda bireylerin, sivil toplum kuruluşlarının ve Müslüman devletlerin ayrı ayrı sorumlulukları vardır."

"Bireyler dualarıyla, maddi ve manevi yardımlarıyla Filistin'e destek olma çabası içinde olmalıdırlar. Sivil toplum kuruluşları her fırsatta Kudüs davamızı canlı tutacak faaliyetler düzenler, Kudüs'ü hem fertlerin hem de basının gündemde tutar, maddi yardımları organize eder. Müslüman devletler ise tüm bu çalışmaların ötesinde daha etkin adımlar atmalıdır. Rahmetli Erbakan Hocamızın dediği gibi İsrail güçten anlar. İsraile anlayacağı dilden cevap verilmelidir. Müslüman devletler, özellikle İslam alemine liderlik yapması gereken Türkiye, israili kınamaktan öteye geçmeli yol haritası belirlenmeli ve fiili adımlar atmalıdır." diye konuştu.

Mescidi Aksa'nın müminlerin izzeti olduğunun altını çizen Tokgöz, "Aksa'nın içinde artık katil israil askerlerinin ayak izlerini görmek istemiyoruz. Peygamber efendimiz aleyhisselam Mescidi Aksa eteklerinde kıyamete kadar düşmana karşı sabit duracak cihad edecek bir topluluğun olacağını bildiriyor. Filistinliler kıt imkanlara rağmen terörist İsrail'e karşı sorumluluklarını yerine getiriyor. Bizler de fert, sivil toplum kuruluşları ve devlet olarak maddi, manevi ve fiili sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Özgür Kudüs'e tez zamanda ulaşma duasıyla bugün ilk kıblemiz olan Kudüs'ümüzü bir kere daha hatırlamak Kudüs davamızı canlı tutmak için Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak Kudüs konulu fotoğraf ve çalışmaların olduğu sergimizi açtık" dedi.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü