Hayriye Köyü muhtarlığı, köy kooperatifi, köy derneği, 'Ben Yok, Biz Varız yardımlaşma fonu'nun ortaklaşa düzenlediği ve Hayriye, Konurlar , Muratbey Mahallesi vatandaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen 'Kırsal Kalkınmada Hayriye ve Komşu Köyleri' bilgilendirme toplantısı geçtiğimiz pazar günü Hayriye çok amaçlı salonunda oldu.

Ankara Kalkınma Atölyesi Başkanı Ertan Karabıyık ve yine Ankara' dan eğitim uzmanı Ercan Eroğlu'nun konuşmacı olarak geldiği toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Ercan Eroğlu geçmişte hazırladığı Hayriye Köyü tezini anlatıp vatandaşlara bilgilendirme yaparken; Ertan Karabıyık kırsal kalkınmalara dünyadan birçok örnek vererek özellikle gençlere yatırım örnekleri sunmuş oldu. Toplantı konuşmacılara verilen plaketlerle sona erdi.

İnegöllü Mobilyacılar Özbekistan'a Gidiyor! İnegöllü Mobilyacılar Özbekistan'a Gidiyor!

Köy muhtarı Basri Yıldırım; "Bu soğuk havada bizleri kırmayıp Ankara ' dan gelen Ercan Eroğlu ve Ertan Karabıyık'a çok teşekkür ederim. Hayriye Köyü ve civar köyleri için faydalı bir toplantı olduğuna inanıyorum. Özellikle yakın gelecekte gençlerin gerek kendileri için, gerekse köyleri için nasıl yatırım yapabilecekleri konusunda bilgi sahibi olmuştur" diye konuştu.