KIZILAY ÇOK ÖNEMLİ BİR KURUM

Kızılay'ın ülkemizde ne kadar önemli bir kurum olduğunun farkında olan Kosova Eğitim Kurumları yönetici ve öğretmenleri, ilkokul sınıflarının da bu farkındalığa sahip olması gerektiğini düşünerek etkili bir sunum yapmak istediler.

Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı Okulun resmi maçına seyirci olarak götürülen öğrenci kaleci yapılınca sakatlandı

Özel Devrim Kosova İlkokulu müdürü İbrahim ERGİN "Kızılay'ın ülkemizdeki tarihi çok eskidir. Bu tarihten, onların yaptığı fedakarlıklardan öğrencilerin haberi olması gerektiğini düşünüyoruz. Gönüllülüğün, yardımseverliğin, milli birliğin ve insanlığın gerçekte ne olduğuna dair yapılan bir sunum öğrencilerin duyarlılığını geliştirecek ve Kızılay tarihini de öğretmiş olacaktır" diyerek Kızılay'ın tarihine ve ülkedeki rolüne vurgu yaptı.

Öğrencilerin yaş seviyesine uygun olan sunum, Kızılay'ın müdahalede bulunduğu olayların onların günlük hayatlarının bir parçası olabileceği hedefini öğrencilere kazandırdı. Yapılan konuşmalara doğru sorular sorarak katılan öğrenciler ve izledikleri "Kızılay Çizgi Filmi"nin amacını doğru değerlendirerek bilinçli bir şekilde sunumu sonlandırdılar.