Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur? Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur?

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan KOSGEB'in 5 milyar TL bütçeli yeni destek programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yavuz Uğurdağ, pandemiden etkilenen imalat sektörlerinde çalışan mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji tabanlı start-up'ların bu desteğe başvurabileceklerini ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yavuz Uğurdağ, "KOSGEB tarafından sağlanacak olan 5 milyar TL bütçeli bu yeni destek programında mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler ise 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanabilecekler. Bu sektörlerde şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile başvurularını yapabilirler." dedi.

KREDİDEN FAYDALANMA TEMEL KRİTERLERİ

Krediden faydalanacak olan işletmelerde; Covid-19 öncesi faaliyette olmaları, istihdamlarını koruyor olmaları, gelir kaybına uğramış olmaları ve nakit akışlarının bozulmuş olması şartları aranacaktır.