19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları pandemi kuralları çerçevesinde yapılan törenle gerçekleştirildi.19 Mayıs coşkusu sabah Atatürk anıtında yapılan çelenk sunumuyla başladı. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

KONVOYLA ŞEHİR TURU

İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz? İnegöllü neyzen, son kıssahan Muharrem Dere'yi tanıyor musunuz?

Daha sonra konvoyla şehir turu yapıldı. Marşların söylenip Türk Bayraklarının dalgalandığı konvoya ilçe halkı da büyük ilgi gösterdi.Heykel önünden başlayan konvoy şehir turunun ardından yine heykel önünde son bulurken, burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Eren Arslan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Kaymakam Eren Arslan konuşmasında; "Büyük milletimizin her ferdiyle birlikte destansı bir mücadele ile Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız aynı zamanda gençlerimize armağan edilen bayramımız kutlu olsun. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, bu bayramı tam manasıyla idrak etmesi, bağımsızlığımızın kıymetini bilerek, üzerimizde dalgalanan ay yıldızlı, al bayrağımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet yaşatılması sorumluluk ve bilincinde olması gerekmektedir." dedi.

Konuşmasının devamında gençlere seslenen Kaymakam Arslan, "Sevgili gençler, yaşadığımız coğrafyadaki sorun ve sıkıntılardan sıyrılıp, tarihin şanlı sayfalarındaki parlak günlerimize ulaşmak için, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak çok çalışmanızı, milletimizin gurur duyacağı başarılara imza atarak Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda başarıyla temsil etmenizi arzu ediyoruz. 19 Mayıs 1919'da başlatılan bağımsızlık mücadelesinin mimarlarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." diye konuştu.