Altın Alacaklar Dikkat! 25 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Alacaklar Dikkat! 25 Nisan Güncel Altın Fiyatları

%17,5 DÜŞÜŞ

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) konut satış istatistiklerine göre; Ocak ayında 254, Şubat ayında 258, Mart ayında 313 ve Nisan ayında 270 konut satıldı. İnegöl'de ilk 4 ayda ise toplamda 1095 konut satışı yapıldı. 2018 yılının ilk 4 ayında ise İnegöl'de 1334 konut satışı gerçekleşmişti. Verilere göre yıllık bazda ilk 4 ayda İnegöl'de ki konut satışında yüzde 17,5'lik bir düşüş yaşanmış oldu.

İNEGÖL'DE DE HİSSEDİLDİ

Değerlendirmelerde bulunan Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, son dönemde Türkiye genelinde gayrimenkul satışlarında önemli bir düşüş yaşandığını ve bunun İnegöl'de de hissedildiğini aktardı.

ORTALAMA 250 BİN TL

Başkan Şehitoğlu şöyle konuştu; "Türkiye ortalamasına göre daha iyi durumda özellikle ipotekli satışlar diye nitelendirdiğimiz kredili satışlarda banka faizlerinin yükselmesi dolayısıyla ciddi bir düşüş yaşanmaktadır. Geçtiğimiz senelere oranla %50'nin üzerinde bir düşüş ipotekli satışlarda yaşanmaktadır. Diğer taraftan ikinci el gayrimenkul satışları, bu İnegöl özelinde 250 Bin TL civarına kadar olan gayrimenkuller olarak nitelendirebiliriz, ipotekli satışlara oranla daha iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında imar barışı ve köylerdeki bireysel yapıların inşaatları devam etmektedir."

MALİYETLER ARTTI

"Diğer taraftan son dönemde inşaat sektöründeki maliyet artışları ve mevzuat değişikliklerinden dolayı da kesilen inşaat ruhsatlarında önemli bir azalma söz konusudur. Yapı denetim, jeolojik etüt sistemi, otopark yönetmeliği gibi sektörün başlıklarının daha yapıcı şekilde ve piyasaya uygun olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Ulusal ve uluslararası piyasalarda oluşacak güven akabinde faizlerdeki düşüşlerle birlikte piyasada hareketlenmek beklenmektedir." diye konuştu.