CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu

CHP İlçe Başkan Vekili Yasemin Soydan, Tuzla'da gerçekleştirilen 'Yaban Mersini Festivali'ne katılmasına rağmen CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal'ın konuşturulmaması hatta adından dahi bahsedilmemesine tepki verdi.

Soydan yaptığı açıklamada; "Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi olarak gerek belediyeden gerek kamu kurumlarından gerekse hemşerilerimizden gelen tüm davetiyelere icabet etmeye özen gösterdik. Hatta 15 Temmuz programları için herhangi bir davet gelmemesine rağmen,altında herhangi bir art niyet aramadan, CHP Genel Merkezinden gelen talimat doğrultusunda yine halkımızla beraber ön safta yerimizi alarak yürüdük. Bazen Protokollerde yer bulma konusunda sıkıntı çektik. Kimseye sitem etmedik. Bulduğumuz yere kendimizi sıkıştırdık. CHP beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz bu ülkenin ana muhalefet partisidir. Bizler de bu sorumlulukla İnegöl'de her ortamda varlığımızı sürdürdük,sürdüreceğiz"

"Pazar sabahı Belediye'nin organizasyonuyla Tuzla(İnayet) köyümüzde bir 'Yaban Mersini Festivali' düzenlendi. Gelen davetiye üzerine Belediye Meclis Üyemiz Erkan Dönmez ile oradaydık. Protokol yerini aldıktan sonra CHP Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Genel Bşk.Yrd. Orhan Sarıbal da gelip tüm protokolün elini sıkarak 'merhaba' dedi. Buna rağmen konuşma yapmaya kürsüye çıkan Belediye Başkanımız Alper Taban tüm protokolü tek tek sayarak ve kendi bağlı bulunduğu parti olan AKP milletvekilini selamlamasına rağmen CHP Genel Bşk.Yrd. Orhan Sarıbal'ı kürsüden selamlamadı. Ben de bunun üzerine Belediye programını hazırlayan ekibe Orhan Sarıbal'ın da burada olduğunu hatırlatmak zorunda kaldım. Yine tüm protokole kürsüden söz hakkı verilirken ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısına söz verilmedi. Çok üzülerek tepki vermek zorunda olduğumuzu hissettiğimiz için programı yarıda bırakıp hep birlikte alanı terk ettik. Ancak ne Sayın Orhan Sarıbal'ın 'Yaban Mersini Festivali'ne geldiği ne de bu tepkimiz basında yer bulmadı" dedi.

"Sayın Orhan Sarıbal her İnegöl'e geldiğinde aynı sorunu yaşamaktaydı" diyen Soydan; "Bu sıkıntının bu dönem Belediye Başkanı Alper Taban ile de devam edeceğini aklımıza getirmemiştik. Bizler demokrasiye ve yerel yönetimlerde ortak akla inanan insanlar olarak tüm tarım programlarına Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Orhan Sarıbal'ı davet etmeye devam edeceğiz. O tüm Türkiye'yi köy köy gezen bilgi ve donanımı Yüksek bir Ziraat Mühendisidir. Üyelerimiz O'na 'Toprak Adam' diye hitab etmektedir. İsterdik ki O da orada o kürsüden çiftçiye köylüye seslenebilsin ve konu ile ilgili bilgi birikimini üreticiye aktarabilsin. Söz hakkı verilmemesinin sebebini anlayabilmiş değiliz. Ülkemizdeki kötüye giden Tarım Politikalarından bahsedecek diye mi korkulmuştur? Oysa CHP yöneticileri iyi yapılanı takdir etmeyi de bilen liyakatli, vicdanlı bir yapıya sahiptir. Bundan sonraki programlarda daha dikkatli olunacağını umarak bu eleştiriyi basın yoluyla yapmayı tercih ettik" ifadelerini kullandı.