İlköğretim Haftası kutlamaları, Atatürk Anıtı'nda yapılan çelenk sunma töreniyle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini anıta bıraktı.

MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

Anıttaki töreninden ardından İshakpaşa İlkokulu'nda düzenlenen kutlama programına geçildi. İlçe protokolünün de katıldığı program okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan okul müdürü Ömer Ankıt, "Yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz. İlköğretim haftası nedeniyle tüm çocuklarımıza sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Ülkemizin geleceği geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimiz; sizi bu geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları boşa çıkarmayın. Çok çalışın, okulunuzu, vatanımızı, bayrağımızı ve ailenizi çok sevin. Değerli öğretmen arkadaşlarım kıymetli velilerimiz, çocuklar avucumuzda bir kuş gibidir, fazla sıkarak bozulmasına sebep oluruz fazla serbest bırakırsak avucumuzdan uçup gitmesine sebep oluruz. Sizler çocuklara sevgiyle bakarsanız onlar da geleceğe güvenle bakar." dedi.

İlköğretim Haftasının 96 yıldan beri kutlandığını aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Amacımız sadece bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli, ahlaklı, erdemli, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır."

"Ülkemiz, okuyabilmek uğruna kilometrelerce yolu çıplak ayakla yürüyen, 50-60 kişilik sınıflarda bir sırada 3-4 kişi birlikte oturan öğrencilerden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu günlere geldi. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, bu imkanları değerlendirerek çok çalışıp başarılı olmanızdır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında; yeni hizmete giren 4 okulumuzla birlikte 115 Resmi Müdürlük altında 147 okul ve kurum ile 11 tanesi yeni açılan 56 Özel olmak okul üzere Toplam 202 okul ve kurumumuzda 58 bin civarında örgün eğitim, 8 bin civarında da Açık Öğretim olmak üzere toplamda 66 bin civarında öğrencimiz ile 4 bin civarında eğitimcimizle ve eğitim çalışanlarımızla, eğitim öğretime başlamış bulunuyoruz." diye konuştu.

İnegöl Kaymakam vekili Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ile Belediye Başkanı Alper Taban, yaptıkları konuşmalarda eğitimin önemine vurgu yaparak, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

Uzun süren protokol konuşmalarının ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sahneledi. Skeçle güldüren öğrenciler, halk oyunlarıyla eğlendirdi. Okulun birinci sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği takdim edilmesinin ardından okunan şiirle kutlama programı sona erdi.

Programın ardından katılımcılara aşure ikramı edildi.