Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen AK Parti'nin ilçe kongreleri yeniden başlıyor. AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, pandemi sürecinde ertelenen ilçe kongrelerinin Eylül ayında başlayacağını ve Ekim ayında bitirileceğini duyurdu.

Mustafa Ersan'ın yerine genel merkez tarafından atanan İlçe Başkanı Mustafa Durmuş kongrede tek aday. Ertelenen ilçe kongresi ise 27 Eylül Pazar günü yapılacak. Kongrede üst düzey koronavirüs tedbirleri alınacak.

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

Kongre öncesi Genel Merkez, 21 maddelik koronavirüs tedbiri belirledi. Buna göre; Ateş, öksürük, kronik hastalığı olanlar ile 65 yaş üstü delegelerden, zorunlu olmadıkça kongreye katılmamaları istenecek. Salonlara, yaşlı ve çocuklar davet edilmeyecek. Kongre öncelikle açık alanda, yoksa açılan pencereleri olan salonlarda gerçekleştirilecek.

Kongrede kullanılacak tüm ekipman ve alanlar dezenfekte edilecek. Lavabo, tuvalet gibi alanlar katılımcılara kapalı olacak. Kongreye gelenler, salonda tıbbi maske takacak ve maskeyi belli aralıklarla değiştirecek. Giriş ve çıkışlar ayrı planlanacak. Katılımcılara kolonya ve dezenfektan dağıtılacak, görevliler, salonlara girişte ateş ölçümü yapacak.

İlçe kongresinde tokalaşmak ve sarılmak da yasak olacak. Salonlarda oturma yerleri, koltuklar arasında en az 90 santimetre mesafe olacak şekilde ayarlanacak. Konuşmacılar, konuşma süresini kısa tutacak.