'Anne ve bebek dostu hastane' unvanlarına sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi, doğumda en çok tercih edilen hastanelerin başında geliyor. İl dışından gelen hastalara da doğum hizmeti veren hastane, hastalarına modern binada hizmet vermeye devam ediyor.

İnegöl Devlet Hastanesinin doğumhanesi, anne adaylarına modern bir hizmet sunuyor. Bebeklerin dünyaya gözlerini açtığı servis, Türkiye'de sezaryen doğum oranının az olduğu yerlerden bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Türkiye'nin Şifalı Bitkisi Melocan: Kanı Temizleyip, Organları Yeniliyor Türkiye'nin Şifalı Bitkisi Melocan: Kanı Temizleyip, Organları Yeniliyor

Anne adaylarını en sağlıklı doğum yöntemi olan normal doğuma özendirme adına Türkiye'ye örnek olan çalışmaların altına imza atan Devlet Hastanesi, farklı illerden gelen hastalara da hizmet veriyor.

2019 yılında Devlet Hastanesinde doğan bebeklerin cinsiyet istatistikleri belli oldu. Buna göre; bin 25 erkek, bin 65 kız olmak üzere 2090 bebek dünyaya geldi. Doğan bebeklerin %50,2'si kız, %49,8'i erkek oldu.