Öğrencilere ücretsiz dağıtılacak ders kitapları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara dağıtımı yapıldı. Binlerce ders kitabı, yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül Pazartesi günü sıraların üzerinde olacak.İlçemizde ders kitaplarının sayısı okul öncesi 12 bin 678, ilkokul 125 bin 916, Ortaokul 172 bin 555, Lise 182 bin 314adet, işitme engelli ders kitabı 26 olmak üzere toplam 496 bin 350 adet kitabın dağıtımı yapılacağı açıklanmıştı.

EKSİKLER TAMAMLANACAK

MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi

500 bin kitaptan 400 binine yakınının okullara ulaştırıldığı öğrenilirken; kalan yaklaşık 100 bin ders kitabının ise en kısa sürede öğrencilere ulaştırılacağı bildirildi. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunca geçtiğimiz yıl 51 dersin müfredatı yenilendi. Bu eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde yeni müfredat uygulanacak. Yenilenen müfredat ders sayıları; İlkokul ve Ortaokul düzeyinde 17, Lise düzeyinde 24 ve İmam-Hatip Lisesi düzeyinde ise 10 dersin müfredatı yenilendi.

Bu yıl müfredat değişikliğine gidilmesi nedeniyle ders kitaplarında gecikme olduğunu aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Bakanlığımız tarafından yeni eğitim yılında 500 bin kitap dağıtacak. Bu kitapların 400 bini geldi ve okullara dağıtıldı. Okullara kitap dağıtımı hafta sonu da sürecek. Ders kitapları yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül Pazartesi günü sıraların üzerinde olacak. Kitapsız okul yok. Eksik akalan kitaplar ise en kısa sürede tamamlanacak." dedi.