1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası kapsamında, İnegöl'de çeşitli farkındalık etkinlikleri yapılıyor. Bu farkındalık etkinliklerinden birisini de Vehbi Koç İlkokulu öğrencileri gerçekleştirdi. Ellerinde bağımlılığa dikkat çeken pankartlar taşıyan öğrenciler, Devlet Hastanesi bahçesinde, kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan 130 öğrenci, 1 saat boyunca hastane bahçesinde kitap okudu.

Etkinlikte konuşan sınıf öğretmeni Selma Küçük, "Yeşilay'ın önemini kavratmak, içki, sigara ve uyuşturucu gibi bağımlıkların sağlımızı tehdit ettiğini vurgulamak ve bağımlılıklardan kurtulmanın mümkün olduğunu, bunlarla baş edilebileceğini öğretmek amacıyla Devlet Hastanemizin bahçesinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle böyle bir farkındalık oluşturduk."

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

BAĞIMLILIKLARA SON VERELİM

"Minik yavrularımızı bu zehirlerden korumak, özendirmemek ve alışmamalarını sağlamak zorundayız. Bunun için bizlere ve ailelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bağımlılıklara son verelim çağrısını yapıyoruz. Bir taraftan da kitap okumanın sağlığımızı korumada, sağlığımızı tehdit eden bu maddeleri öğrenmede, kullanmamamız gerektiğini bilmek ve büyüklerimizi uyarmada bizi ne kadar donanımlı yapacağını da göstermek amacıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik." dedi