Bursa'da satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Ocak 2021 sonu itibarıyla 2 bin 480 TL. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 20 yıl seviyelerinde.

Yıllık ortalamalara bakıldığında Ocak 2021 sonu itibarıyla konut için Bursa ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Mudanya oldu. Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Ocak 2021 sonu itibarıyla Bursa ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel.

Amortisman süreleri dikkate alındığında Ocak 2021 sonu itibarıyla Bursa ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Mudanya oldu.

Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

KİRALIK DAİRE FİYATLARI ARTTI
Bursa'da Ocak 2021 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde kiralık dairelerin kiraları %12.16 artmıştır. Ortalama kiralık daire büyüklüğü 120 metrekaredir. Bursa ilinde kiralık dairelerin ortalama metrekare birim kirası Ocak 2021 sonu itibarıyla 11 TL'dir. Aynı özelliklere sahip kiralık dairelerin geri dönüş yani amortisman süreleri 20 yıl seviyelerindedir.

Yıllık ortalamalara bakıldığında Ocak 2021 sonu itibarıyla daire için Bursa ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Mudanya olmuştur.

Yıllık ortalamalara bakıldığında son bir yılda Bursa ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla İznik, Gemlik, Nilüfer, Kestel ve Orhangazi oldu. Bursa ilçeleri içinde en fazla kira değer artışı olan bölgeler ise sırasıyla İnegöl, İznik, Mustafakemalpaşa, Gürsu ve Mudanya.

Son bir yıllık kira artışı İnegöl'de %22,66, İznik'te %22,09, Mustafakemalpaşa'da %21,90, Gürsu'da %19,44, Mudanya'da ise %18,87 oldu.