İnegöl Belediyesi'nin yer altı çöp konteynerinin kaldırılması sonrası tepkiler gelmişti. Gelen şikayetler olduğunu söyleyen İnegöl Belediyesi CHP'li meclis üyesi Erkan Dönmez konu hakkında başkan Taban'a yeraltı konteynerlerinin neden kaldırıldığını sordu.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

ÖMRÜNÜ TAMAMLADI

Sorulan soruya cevap veren Başkan Taban, "Özellikle yeraltı çöp konteynerleri için şunu söyleyebilirim. Burada amacımız geçmişte yapılan bir çalışmayı bozmak asla değil. Aksine ömrünü tamamlamış artık yedek parça malzeme bulma sıkıntımız var. Görüyorsunuz sokaklarda konteynerleri ağızları açık vaziyette. Bunlar bir şehire yakışan şeyler değil. Bir tanesinden ikincisine parça çıkartıyoruz tamir ediyor arkadaşlarımız. Yer altında depolansın diye düşünülen çalışma. İster istemez bu çöp suyu yaz aylarında akıyor dibinde birikiyor kokulaş oluşturuyor."

"Belli belirli noktalarda yine uygulanabilir ama ömrünü tamamlamış olanları kaldırıp yerine dağıtmış olduğumuz konteynerleri koyarak yenilemiş olduk. Takdir edersiniz ki yeni almış olduğumuz cihazlarında belli bir ömrü var. Aynı ürünü yeniden satında alabilirdik buda bir tercih ama burada biz gelen şikayetleri değerlendirerek bir karar aldık. Bu keyfi bir karar değil. Bunlar ile ilgili yine arkadaşlarımız bir basın açıklaması da açıklayacaklar." diye konuştu.