Kestane hasadına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül yaptığı açıklamada; "İlimizde yetiştiricilik beş ilçemizde öne çıkmakta olup toplu kestane alan ve meyve üretim miktarı bakımından İnegöl (2160 ton) ilk sırada yer alırken, Osmangazi İlçesi (419 ton) 2.sırada, Karacabey İlçesi (256 ton) ise 3.sırada yer almaktadır .

"Bursa kestane üretiminde ve işlenerek pazara sunulmasında öncü bir şehir olması nedeniyle, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ilimizde kestane üretimini arttırmak ve kapama meyve bahçesi oluşturmak amacıyla; 2021 yılında uygulanmak üzere İnegöl ve Kestel ilçelerimizde toplamda 5 üreticimizde 10'ar dekarlık bahçe kurulması projesi Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce onaylanmıştır."

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

"Bu projede amaç sürdürülebirliği ve verimi etkileyen önemli hastalık ve zararlıların etkisini azaltmak amacıyla kestane dal kanseri, kestane gal arısı ve kök çürüklüğüne dayanıklı çeşitlerden plantasyonlar kurularak tanıtılması, yaygınlaştırılması ve kestane üretimi yapılan köylerde kestaneliklerin kapama kestane bahçesi haline getirilmesi, bölge çiftçisinin bu konuda geliştirilmelisine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Proje kapsamında damlama sulama desteği de verilecek olup Projenin Çiftçi katkılı toplam bütçesi 166.500 TL olup bakanlık katkısı 142.500 TL , çiftçi katkısı 24.000 TL'dir." diye konuştu.