Kaymakam Şükrü Görücü ise "Eğitim öğretimin kazasız belasız tamamlanması için gereken emniyeti alacağız. Bu çocuklar hepimizin. Biz okulları aile olarak görüyoruz. Ailenin bireyleri de sizlersiniz. Burada kimsenin kimseye üstünlüğü olmadan sevgi ve saygıyla başaramayacağımız hiçbir şey yok. Okul aile birlikleri okula destek için var olacak. Benim öğretmenimi veli yargılayamaz. Öğretmenlerimize başkalarına yem etmeyeceğiz. İşine gelmen öğretmeni şikayet ediyor. Kurumdaki huzur bozuldu mu her yere yansır. Buna dikkat etmek lazım."

"Öğrencilere kendi çocuklarınız gibi davranın. Öğrencilerin hatalarından bahsederken velileri utandıracak davranışlarda bulunmayacağız. Velileri tahrik etmekten mutlaka çekinin. Velilerle maddi ilişkiler içerisine girmeyin. Bakanlık alınan ücreti görüyor, müfettişler geliyor. Zorla kimseden bağış alamazsınız. Siyasi partilerden, derneklerde ilişkilerini iyi yapın. Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun? Noktasına getirmeyin. Velinin okul idaresine baskı kurmasına engel olacağız. Cep telefonuyla alakalı yönetmeliği yerine getirin, biz siz arkanızdayız. Disiplinsizlik olaylarıyla alakalı da karar verdiğinizde uygulamaya geçin ama affetmesini de bilin. Biri telefon açtığında vazgeçeceksiniz disiplin olaylarına girmeyin."

OKULDAN ATMA KONUSUNDA DA GEREĞİNİ YAPIN

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

"Okuldan atma konusunda da hiç düşünmeden gereğini yapın. Öğretmenlerle olan ilişkilerinizde bağlarınızı güçlendirin. Görev arkadaşlarınızın acı ve mutlu günlerinde yanında olun. Dedikodu yapmayın. Ara bulucu olun. Tahrik etmeyin. Böyle noktalarda da birleştirici olun. İcra dairelerinden alınan yazıları görüyorsunuz. Borçlanma noktasında gerekli hassasiyeti gösterin. Görevinizi yaparken kimseye taviz vermeyin. İdeolojik ve siyasi guruplaşmalara kesinlikle katılmayın. Kimin hangi görüşten olduğunu sormayın. Başka gruplara alet olmayın. Hatır için hiçbir şeye imza atmayın. Başınıza iş açmayın." dedi.

SUSMAK İHANETİN BİR PARÇASIDIR

Okulların çevresindeki güvenlik noktasında jandarma ve emniyet müdürlüğü ekiplerinin gerekli çalışmayı yaptıklarını aktaran Görücü, "Okulunuz da terör olmayacağı ne malum. Öyle verimli ilçe ki bir gün polis bir gün jandarma yakalıyor. Silahlar yakalanıyor, uyuşturucular ele geçiyor."

"Bu konuda susmak da ihanetin bir parçasıdır. Mahallesinde bu işi yapanı görüp söylemezseniz olmaz. Bu konuda kanunlarda yetersiz. Bizlere bildiğinizi söylemekten çekinmeyin. Bir çocuğumuzu onların eline vermektense, onların hepsini yakmak daha iyi. Okul çevrelerindeki bakkallara dikkat edin. Bazıları çocuklara satışlar yapıyor olabilir. Gerekirse sık sık denetleyeceğiz. Şehit, gazi, yetim ve öksüz ailelerinin ihtiyaçlarını görelim. Sosyal medyadaki yorumlarınıza dikkat edin. Bayrak konusundaki hassasiyetimizi bir kez daha hatırlatıyoruz; yırtık, buruşuk, solmuş bayraklar olmayacak." İfadelerini kullandı.