2020 yılının son meclis toplantısı yapıldı. 18 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Koronavirüs nedeniyle evinde karantinada olan Belediye Başkanı Alper Taban'ın yerine meclisi Başkan vekili Erdal Akkaya yönetti.

KATI ATIK BERTARAF ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Meclis toplantısında, 2021 yılı evsel katı atık bertaraf ücretleri belirlendi. Buna göre, konutlar için katı atık toplama bedeli 11 TL'den 8 TL'ye düşürülürken; küçük ölçekli işyerleri için katı atık toplama bedeli 21 TL, orta ölçekli işyerleri için katı atık toplama bedeli 600 TL ve büyük ölçekli işyerleri için katı atık toplama bedeli bin 100 TL+KDV olarak belirlendi.

Söz alan İYİ Partili meclis üyesi İsmail Karaman, katı atık bedellerinin alınmaması noktasında önerge verdiklerini hatırlatarak, konu hakkında bilgi istedi.

Cevap veren Başkan vekili Erdal Akkaya, kanunen alınması gerektiğini belirterek, çalışmanın bakanlık nezdinde netleşmesini beklediklerini söyledi. Madde İYİ Partili üyelerin ret oyuna karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

İnegöl Belediyesi tarafından uzaktan eğitim alan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet alınması için 100 Bin TL destek sağlanması konusu oybirliği ile kabul edildi. Tablet desteğinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, İlçe Kaymakamlığı sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurabileceği açıklandı.

Belediye meclisinde, daha önce ücretli olan ağaç dallarının ikametlerden alınması ücretsiz oldu.

MHP'li meclis üyelerinin gündeme getirdiği pandemiden mağdur olan esnafların mağduriyetlerinin giderilmesi için bir fon oluşturulması konusu masaya yatırıldı. Madde plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar Evlerinde her gün 1 gram altın üretiyorlar